Wpis z mikrobloga

@makamele: Przecież to jest zajebisty układ na niecałych 40m2 masz 2 funkcjonalne pokoje. Nie każdy musi zakładać rodzine mając 4 pokojowe mieszkanie. Małym dzieciom myśle ze totalnie nie będzie przeszkadzała taka powierzchnia, z czasem można wymienić tak aby dziecko/dzieci miało osobny pokój.
  • Odpowiedz
@Cudi3: małym dzieciom- czyli po 4 latach mieszkanie do zmiany. zajebisty układ, brakuje tylko miejsca na stół i 4 krzesła, jakieś biurko dla mnie i dziecka, łóżko dla dziecka, szafy, miejsca na zabawki itp.
  • Odpowiedz
@makamele: fajna, rozbudowana kawalerka....dla kawalera, który ma się gdzie wyspać i gdzie przyjąć gości/rodziców
na nic innego taki metraż się nie nadaje, piszę ze swoich 50 metrów
  • Odpowiedz
@makamele: Ja szukając mieszkania jako singiel nie byłbym zainteresowany, a co dopiero z rodziną...
Po pierwsze - gdzie jest miejsce na stół?
Po drugie - gdzie jest miejsce na biurko?
Po trzecie - niezbyt wiele miejsca do przechowywania + ciasny hall

Ale widocznie i takie mieszkania się sprzedają...
  • Odpowiedz
Dla tych co piszą, że nie ma miejsca - no nie ma miejsca, bo to jest małe mieszkanie 40m^2 i nie upchniecie tam nic więcej, ale jak na tyle to i tak sporo się udało upchnąć
  • Odpowiedz
@makamele gdyby nie autologiczny aneks kuchenny. to byłoby to całkiem przyjemne mieszkanko dla rodziny 2+1. Duży pokój dla rodziców i mały dla dziecka. Tak żyły dziesiątki tysięcy rodzin w latach 80.
  • Odpowiedz
@makamele: rozbraja mnie w nowym budownictwie, że salon nadal projektuje się w sposób, że stary ma leżeć przed telewizorem i to jest główną funkcją pomieszczenia, tak dużo to zajmuje miejsca a można zrobić jadalnię, biurka do pracy, przestrzeń do ćwiczeń...
  • Odpowiedz
  • 0
@broker: a 40mln polakow zylo pod ruskim butem i tez tragedia sie nie dziala

Nie broncie takich klitek jako nadajacych sie nawet dla rodzin 2+1 w obecnych czasach
  • Odpowiedz
@appmstt: W tym roku kupiłem 2 takie mieszkania o metrażu 35m2 (2pokojowe, układ bardzo podobny) wystarczy zrobić kuchnię w G i przy blacie siądzie 4 osobowa rodzina. Masz dużą szafę na przedpokoju i sporą w sypialni do 5 roku życia na spokojnie wystarczy.
  • Odpowiedz
To jest dosłownie układ, jaki zrobiono w polskich хрущёвках. Tylko kuchnia była często oddzielona ścianą z szybami i okienkiem podawczym. Tak samo jak tutaj była to jednak ciemna kuchnia. Balkony były zazwyczaj mniejsze. Czasami balkon był francuski, niektóre lokale były jednopokojowe. Potrafili zrobić taki blok +/- 10 pięter, 30 do 40 takich jednostek upychali na piętro.

Ogólnie mieszkanie od proletariatu dla proletariatu. Przez tę ciemną kuchnię panowała strasznie wysoka wilgotność, pranie
  • Odpowiedz