Wpis z mikrobloga

UDAŁO SIĘ :D

Co prawda 1080p, pusty Mirek na localu i patrząc w ziemie ale grubo się starałem żeby przebić tego tysiaka na turniejowej mapie (ʘʘ)
W benchu w normalnych warunkach avg 700 fps i 300 1% low, więcej GPU nie jest w stanie wyciągnąć bo leci na 99% i cewki piszczą jak p------e xd

Gdyby ktoś chciał się pobawić w optymalizacje W11:
https://github.com/Raphire/Win11Debloat
https://www.reddit.com/r/Argaming/comments/1k69bqw/mi_gu%C3%ADa_definitiva_de_optimizaci%C3%B3n_para_windows/?tl=en
Do tego wyłączona izolacja rdzeni.

Z 12GB zużycia ramu na start spadło do 6,6GB, system wstaje w mgnieniu oka. Przed wywaleniem telemetrii i innych pierdół ciężko mi było przebić 900 fps patrząc w ziemię więc generalnie robi to robotę. W 3DMarku też wykręciłem rekordowy wynik. Do tego oprócz OC GPU i CPU spróbujcie zbić timingi na ramach, CL o choćby jakieś dwa oczka.

#cs2 #csgo #pcmasterrace
JBFC - UDAŁO SIĘ :D

Co prawda 1080p, pusty Mirek na localu i patrząc w ziemie ale gr...

źródło: image

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@koldinho: 9800x3d z PBO na +200 -40 i RX 6900 XT z OC na 6000Mhz. Do tego Goodramy irdmy 6000mt ze zbitymi napięciami i CL do 28. Karta niedługo będzie do wymiany, ale czekam na jakieś nowe wersje RTXów żeby ceny pospadały bo wiadomo co w tym zestawie robi za wąskie gardło.

Ale te debloaty bardzo polecam, znajomej po ogarnięciu windowsa, biosu, sterowników chipsetu itp wzrosło ze 180-200 fps avg
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Ralphs: w sumie chętnie bym się dowiedział co jest w nim nie tak, ja głównie skupiłem się na drugim po w11debloat toolu usuwającym pierdoły z windowsa https://github.com/ChrisTitusTech/winutil i powershellach usuwających windowsowe apki. Z części z nich korzystam to je zostawiłem albo doinstalowałem z powrotem. Od połowy w dół(od fragmentu z RT SS) się nie zagłębiałem co ten hindus pisze. I windows furga, format nie jest potrzebny
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kacpervfr: ja najpierw włączam XMP a potem zbijam dla 6000mt CL z 30 do 28. Potem napięcia, u mnie po dłuższych eksperymentach stabilnie lata na VDD 1.325 i VDDQ na 1.34 ale wiadomo, co ramy to ramy, to czy Ci łyknie niższe CL i napięcia to loteria. Ja muszę robić korekty co update biosu. Zbicie CL da Ci dodatkowe pare FPS i 1% low, a niższe napięcia ochłodzą Ci procka
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kacpervfr: I pamiętaj, jedna zmiana naraz, potem kilka meczy/benchmarków i znów korekta w dół. Bo jak sie w--------i to nie będziesz wiedział co było przyczyną
  • Odpowiedz
@JBFC: wrzucilem cl 28, działa XD
Próbowałem vdd na ramach zmniejszyć, ale w biosie widzę wartość przypisanac na 1.1 mimo włączonego xmp które podboją do 1.4, wiec odpuściłem poprostu. Za jakiś czas będę pakował ramy pod magisterkę to może wykosztuje się na jakieś kosmiczne cl ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kacpervfr git :D Kości CL 28 są dużo droższe od 30 więc jesteś do przodu. Jedynie co to jeśli dobrze pamiętam automatyczne ustawienia napięć mogą Ci mocno podnosić napięcia przy zmniejszeniu latencji, więc procek będzie się grzać bardziej. Zawsze polecane jest ustawienie ich na szywno. Jeśli XMP Ci to blokuje to włącz XMP, zanotuj sobie wszystkie ustawienia timingów, napięć, potem wyłącz XMP i ustaw to samo. Efekt będzie taki sam jak
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kacpervfr: No to gitara, teraz sprawdzaj stabilność. U mnie działa wszystko świetnie, system, windows, cs2, gierki. Ale jedynie w Rust, który zjada 22-24gb ram mnie w--------a xD To będę musiał podnieść napięcia myśle. W ogóle polecam Copilota, pytasz go o konkretne ustawienie w bios, on Ci rozwija, podaje jakie będą benefity zmiany a jakie ryzyka itp. Ja tak przeleciałem po całym biosie i wykręciłem top 2% wyniku cpu 9800x3d w
  • Odpowiedz