Aktywne Wpisy

nutsheell +23
Co mam zrobić, jak chce wziąć ślub, a nie mam świadków?
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach

odgrzybiacz +40

Że ten rząd jest w stanie przyznać się do błędu i ugiąć pod społecznym naciskiem. Dopłaty dla deweloperów? Próbowali, starali się ale społeczeństwo się nie zgodziło i odpuścili. Tablica alimentacyjna? Ludzie skrytykowali i po 3 dniach temat zniknął. Było jeszcze kilka podobnych tematów.
A za PiSu jak się karakan przejęzyczył to trzeba było długi zaciągać żeby prezes pozostał nieomylny. A jak społeczeństwu się coś nie podobało to oficjalną narracją było "tylko lewacy i antypolacy protestują". To jest pewna różnica poziomów.
https://businessinsider.com.pl/prawo/tablice-alimentacyjne-wycofane-przez-ministerstwo-alimenty-wyzsze-od-zarobkow/rtgf73c
#polityka
no ale polakom odpowiada taki styl rządzenia, po co jakieś komisje, dyskusje i konsultacje - liczy się sprawczość