Aktywne Wpisy

MonazoPL +125
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
Larsberg +369
Nic mnie tak nie bawi jak ludzie wyprzedzający na złamanie karku w drodze do kołchozu o 5 nad ranem.
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
źródło: temp_file1898330045946326761
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@gorylwemgle: koń albo wieża na d4, zasłaniając się przed szachem. Albo nawet hetman na g7 oddajac hetmana i zostajac z wieżą więcej.
@gorylwemgle: teraz jest mat. gratulacje
Komentarz usunięty przez autora
https://wykop.pl/wpis/82473257/biale-w-poprzednim-ruchu-poswiecily-wieze-na-g7-sz
Jaki jest najlepszy kolejny ruch białych?
No nie mogę, zapomniałem o tym, że czarny hetman wiąże wieżę i znalazłem kolejnego "mata w 2" (w oryginalnym zadaniu). Chyba musiałbym z 3 dni myśleć, żeby zrobić zadanie faktycznie poprawnie :D
@r4do5: Nie przejmuj sie tym - nie ty jeden.
W oryginalnym zadaniu chodziło bardziej o wyrobienie sobie intuicji szachowej niz policzenie wariantów, które jest praktycznie niemozliwe.
Poza tym w pytaniu nie było podane czego należy szukać (wygranej czy remisu), tak jak w rzeczywistych partiach - wynik jest nieznany, trzeba znaleźć najlepsze posunięcie/kontynuacje.