Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sikpi: na moje oko to termopady sa jednak o dużo za grube i miedzy chłodzeniem, a procesorem jest zbyt duża przestrzeń, naciapałes tam pasty ale jednak zbyt grubo i cos tam przewodzi, ale bez szału.
  • Odpowiedz
Czy Ty dałeś za cienki termopad i przyciąłeś kawałeczki żeby grubością dociągnąć?

@sikpi: mimo wszystko termopady są dobrymi izolatorami, a to nie za dobrze.

Trzeba dobrać takie o odpowiedniej grubości i nigdy nie dawać podwójnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sikpi: Zdecydowanie za dużo pasty na GPU. Ma tylko wypełniać mikroskopijne nierówności między procesorem a radiatorem, jak więcej zalejesz to magicznie nie poprawi sprawności - powinno wyglądać tak jak na zdjęciu po prawidłowym dociśnięciu i zdjęciu chłodzenia.

Termopady dobierz według instrukcji, nie kombinuj z druciarstwem. Zbyt cienkie, zbyt grube, zbyt małe nie będą działać i kropka.
krebul - @sikpi: Zdecydowanie za dużo pasty na GPU. Ma tylko wypełniać mikroskopijne ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@RobinSchudl: opinie na allegro miała dobre, a akurat tyle mi brakowało do darmowej przesyłki Smart to wziąłem xD mam jeszcze taką co do ryzenów 5600 na ali dają, może ją spróbować nałożyć? Na ów ryzena kiedyś kładłem i było ok
  • Odpowiedz
@sikpi: To też gorszą pastę ciężko znaleźć, szczerze mówiąc. Celuj w minimum 10W/mK, idealnie >14W/mK. Kryonaut, TF9. I na drugim zdjęciu też jest tej pasty nawalone dużo, dużo za dużo - i chyba nawet docisk chłodzenia zbyt słaby, bo powinno ją wycisnąć, ale to juz musisz robić z wyczuciem które ciężko mieć bez doświadczenia albo kluczem dynamometrycznym - tam nie ma żadnej osłony na krzemie, więc jak dowalisz to po
  • Odpowiedz
@sikpi: to zdecydowanie wygląda na zbyt grube/twarde termopady. Całe chłodzenie przez to nie dolega dobrze do rdzenia. Stąd te temperatury. Jakie termopady zamontowałeś? Poczytaj komentarze w instrukcji do której się stosowałeś. Ktoś miał tej sam problem i ostatecznie użył cieńszych termopadów.
  • Odpowiedz
  • 0
@senq87: nie wiem, sprzedałem tę kartę już na olx ze szczegółowym opisem co i jak za 8 stów i kupiłem nową 5070, nie mam już ochoty się z nią p-------ć
  • Odpowiedz
nie, tam powinno iść 1mm i poszło 1mm

@sikpi: to czym są te gluty na padzie?
Bo nie tak się zwiększa grubość padów, kładzie się 2 pełne paski a nie takie coś.
  • Odpowiedz