Wpis z mikrobloga

@Treki: no właśnie trochę się pogubiłem już, jak siedzę na trenażerze to mam wrażenie że zjeżdżam do przodu. Opony i koła moje:

Rama: SILEX LITE II Materiał: Aluminium, Max Rozm. Opony: 700x 45c, 100x12/142x12mm, BSA

OBRĘCZ PRZÓD
MERIDA EXPERT SL II, Szerokość Wewn. 23mm, Wysokość: 25mm, Aluminium,
  • Odpowiedz
@average_martial_arts_enjoyer: ChatGPT to narzędzie do generowania treści, niekoniecznie nadaje się do ich weryfikacji i analizy.

Przynajmniej w moim przypadku tył był niżej właśnie o około 12 mm. W niczym mi to nie przeszkadzało, jedynie na potrzeby domowego bikefittingu podłożyłem sobie 1 cm płytę, żeby to zniwelować. Natomiast nie mam porównania do innych, dopuszczam możliwość, że w różnych wersjach/partiach/rocznikach może to wyglądać inaczej.
  • Odpowiedz
@average_martial_arts_enjoyer: nie widzę powodu, dla którego miałyby istnieć jakiekolwiek przeciwwskazania, ale tak jak wspominałem, nie mam dużego doświadczenia z trenażerami.

Zmniejszenie ciśnienia w przednim kole to dobry pomysł. Tylko nie przesadzaj, żebyś w trakcie sprintu na Zwifcie nie złapał snake'a, albo nie uszkodził obręczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Idź do pobliskiego stolarza i zapytaj o kawałek płyty 10 lub 12 mm, może nawet dopasujesz coś z
  • Odpowiedz