@average_martial_arts_enjoyer wg mnie podstawka jest obowiązkowa. A raczej wyrównanie koła. Przy czym trochę nie kumam czemu nie mogą osi trenażera zrobić tak, żeby nie była potrzebna...
@average_martial_arts_enjoyer: a czy Wahoo Kickr Core nie ma przypadkiem przedniego koła wyżej o około 12 mm? Wtedy potrzebujesz raczej podstawkę pod trenażer, a nie przednie koło ( ͡°͜ʖ͡°)
@average_martial_arts_enjoyer: ChatGPT to narzędzie do generowania treści, niekoniecznie nadaje się do ich weryfikacji i analizy.
Przynajmniej w moim przypadku tył był niżej właśnie o około 12 mm. W niczym mi to nie przeszkadzało, jedynie na potrzeby domowego bikefittingu podłożyłem sobie 1 cm płytę, żeby to zniwelować. Natomiast nie mam porównania do innych, dopuszczam możliwość, że w różnych wersjach/partiach/rocznikach może to wyglądać inaczej.
@Treki: a czy poza tym że będzie mi niewygodnie to mogą być jakieś konsekwencje dla roweru jak trenażer jest niżej? W teorii jak nie mam płyty, to mógłbym chyba spuścić trochę powietrza z przedniego koła?
@average_martial_arts_enjoyer: nie widzę powodu, dla którego miałyby istnieć jakiekolwiek przeciwwskazania, ale tak jak wspominałem, nie mam dużego doświadczenia z trenażerami.
Zmniejszenie ciśnienia w przednim kole to dobry pomysł. Tylko nie przesadzaj, żebyś w trakcie sprintu na Zwifcie nie złapał snake'a, albo nie uszkodził obręczy ( ͡°͜ʖ͡°)
Idź do pobliskiego stolarza i zapytaj o kawałek płyty 10 lub 12 mm, może nawet dopasujesz coś z
@Treki: Jak zmierzyłem wstępnie na szybko to mi wychodzi że tył o 3cm niżej siedzi niż przód. Także wjedzie płyta osb pod trenażer, najprawdopodniej 25mm bo 30 zazwyczaj droższe. Do tego delikatnie mniej powietrza w kole z przodu i powinno być git, dzięki!
#wahoo #trenazer
Taka ma sens czy zbędny bajer? Głównie o stabilizację koła i wyrównanie poziomu mi chodzi.
Przy czym trochę nie kumam czemu nie mogą osi trenażera zrobić tak, żeby nie była potrzebna...
Rama: SILEX LITE II Materiał: Aluminium, Max Rozm. Opony: 700x 45c, 100x12/142x12mm, BSA
OBRĘCZ PRZÓD
MERIDA EXPERT SL II, Szerokość Wewn. 23mm, Wysokość: 25mm, Aluminium,
Przynajmniej w moim przypadku tył był niżej właśnie o około 12 mm. W niczym mi to nie przeszkadzało, jedynie na potrzeby domowego bikefittingu podłożyłem sobie 1 cm płytę, żeby to zniwelować. Natomiast nie mam porównania do innych, dopuszczam możliwość, że w różnych wersjach/partiach/rocznikach może to wyglądać inaczej.
Zmniejszenie ciśnienia w przednim kole to dobry pomysł. Tylko nie przesadzaj, żebyś w trakcie sprintu na Zwifcie nie złapał snake'a, albo nie uszkodził obręczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Idź do pobliskiego stolarza i zapytaj o kawałek płyty 10 lub 12 mm, może nawet dopasujesz coś z
Także wjedzie płyta osb pod trenażer, najprawdopodniej 25mm bo 30 zazwyczaj droższe. Do tego delikatnie mniej powietrza w kole z przodu i powinno być git, dzięki!