Od jakiegoś czasu obserwuję sobie na socjalach Roberta Gawęda. Typek opowiada jak działa giełda, jak inwestować, zostać traderem, etc. Trochę imo gwiazdorzy, ale generalnie to co mówi wydaje się sensowne, przynajmniej dla takiego laika jak ja. No ale do rzeczy. Ostatnio rzuciło mi się w oczy, że ten Gawęda organizuje też jakieś kursy, szkolenia, etc. Tak mi przeszło przez myśl, że może bym sobie sprawdził ten kurs, bo w sumie cena niewygórowana. W necie można znaleźć różne opinie na temat tych kursów, część osób chwali, część mówi, że zbędny wydatek. No i tak mnie korci żeby spróbować i samemu się przekonać, ale postanowiłem jeszcze napisać tutaj. Może znajdzie się jakiś Mireczek po takim kursie u niego? Będę wdzięczny za wasze opinie ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Ja też go sobie obserwuję i generalnie szanuję, chociaż tak jak pisałeś czasami trochę gwiazdorzy. Wiedzę i doświadczenie Gawęda bez wątpienia ma, tak mi się przynajmniej wydaje, a poza tym sprawia wrażenie spoko gościa. No i tak, robiłem sobie jakieś szkolenie u niego, z ciekawości tak, ale to już było jakiś czas temu i nie pamiętam dokładnie co tam było. W każdym razie ta wiedza nie
Roberta Gawędę (tak to nazwisko się odmienia?) kojarzę z jutubki. Jak dla mnie trochę taki trader celebryta, ale przeważnie gada sensownie. Jak komuś odpowiada jego sposób komunikacji, to dlaczego nie miałby kupić szkolenia? Na pewno znajdziesz coś użytecznego dla siebie, tym bardziej, że jak piszesz, jesteś laikiem w temacie ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@szustAK: ja tam w temacie inwestowania jestem totalnym noobem, ot, mam akcje kilku różnych spółek i jak jest drogo to sprzedaję, a jak tanio to kupuję ( ͡°͜ʖ͡°) żadnych szkoleń nigdy nie robiłem, generalnie tematem nigdy jakoś się szczególnie nie interesowałem. ale skoro nawet taki ignorant jak ja roberta gawędę kojarzy, to znaczy, że jest to jakaś osobistość w świecie traidingu. chyba nawet kiedyś
@maRRoKKo: dzięki za opinię. Po przeczytaniu kilkunastu, kilkudziesięciu opinii nt. kursu "wiedza warta milion" zdecydowałem się jednak zainwestować i sprawdzić co tam Robert ma ciekawego do powiedzenia. Na razie nie mam czasu się za to zabrać, ale jak tylko skończę kurs to podzielę się opinią.
No dobra, z ciekawości poszperałem w necie, poczytałem więcej o Robercie, posprawdzałem sobie opinie i jednak zrobiłem sobie to jego szkolenie ( ͡°͜ʖ͡°) Pomyślałem sobie, a dobra, czemu nie, zawsze warto pogłębić nieco wiedzę w temacie, który cię interesuje. Jestem świeżo po, więc opinia może być nieco chaotyczna. Generalnie wrażenia pozytywne, dużo wiedzy, przykładów, anegdotek, ćwiczeń na demie. Muszę to sobie wszystko jeszcze w głowie poukładać,
Nie wiem czy Robert zna się na giełdzie, bo sama się nie znam i trudno mi zweryfikować. No ale czasami sobie oglądam z nim relacje na Insta, bo dobrze się na niego patrzy ( ͡°͜ʖ͡°)
@roksii: Roksii, ja też byłem w tym miejscu co Ty :) ciężko było mi ocenić, jakoś wiedzy i szkoleń Roberta Gawędy, bo szczerze, średnio rozumiałem o czym on w ogóle mówi.:P Ale im dłużej go słuchałem, tym większe pojecie miałem o poszczególnych mechanizmach i działaniu rynku, a potem byłem już oblatany na tyle, że mogłem zweryfikować, czy to wartościowa wiedza. Więc mogę Ci powiedzieć, że wartościowa i przydatna, także wtedy,
Z perspektywy czasu, stosunkowo krótkiego, ale jednak, mogę napisać, że te kursy Roberta jednak coś chyba tam dają. To znaczy ostatnio w portfelu na zielono bardziej jakby, mniej wtop i w ogóle progress. To może być oczywiście przypadek, zbieg okoliczności, że nagle mi zaczęło iść lepiej, ale nie wierzę w takie przypadki. Coś chyba jest na rzeczy z tą nagłą poprawą wyników ( ͡°͜ʖ͡°)
Chyba wszystko zależy od tego, czego oczekujesz i ile tak naprawdę chcesz się nauczyć. W mojej opinii Robert Gawęda ma jedne z lepszych kursów tego typu i wyciągnęłam z nich bardzo dużo, ale ja chciałam zgłębić temat i zacząć na tym zarabiać, Wiadomo, że zawsze znajdą się tacy, którzy będą krytykować, niemniej mnie to bardzo pomogło ogarnąć tę branże – przede wszystkim na plus dużo przykładów i prosty przekaz – to jest
@kawuel: wkleję to co odpisałem jednemu mireczkowi, co mnie zapytał o kursy Roberta n priv, czy polecam i tak dalej.
No generlanie wszystko co pisałem na jego temat w wątku na mirko jest aktualne. Nie wiem czy on jest dobry czy nie, nie mam za bardzo porównania, bo to był mój pierwszy kurs tego typy. Jestem generalnie samoukiem, coś tam grałem sobie, raczej wychodziłem na plus, ale bez szału. Po
@KroolMacius: Sporo osób pisze, że jednak warto. Mam wrażenie, że już samo oglądanie jego rolek sporo mi dało ( ͡°͜ʖ͡°) No ale ja jestem naprawdę początkujący w temacie, więc może dlatego.
Od jakiegoś czasu obserwuję sobie na socjalach Roberta Gawęda. Typek opowiada jak działa giełda, jak inwestować, zostać traderem, etc. Trochę imo gwiazdorzy, ale generalnie to co mówi wydaje się sensowne, przynajmniej dla takiego laika jak ja. No ale do rzeczy. Ostatnio rzuciło mi się w oczy, że ten Gawęda organizuje też jakieś kursy, szkolenia, etc. Tak mi przeszło przez myśl, że może bym sobie sprawdził ten kurs, bo w sumie cena niewygórowana. W necie można znaleźć różne opinie na temat tych kursów, część osób chwali, część mówi, że zbędny wydatek. No i tak mnie korci żeby spróbować i samemu się przekonać, ale postanowiłem jeszcze napisać tutaj. Może znajdzie się jakiś Mireczek po takim kursie u niego? Będę wdzięczny za wasze opinie ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Ja też go sobie obserwuję i generalnie szanuję, chociaż tak jak pisałeś czasami trochę gwiazdorzy. Wiedzę i doświadczenie Gawęda bez wątpienia ma, tak mi się przynajmniej wydaje, a poza tym sprawia wrażenie spoko gościa. No i tak, robiłem sobie jakieś szkolenie u niego, z ciekawości tak, ale to już było jakiś czas temu i nie pamiętam dokładnie co tam było. W każdym razie ta wiedza nie
@kawuel twoją opinię także podzielam. Dzięki! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@szustAK: daj znać Mireczku, jestem ciekawy twojej opinii o szkoleniach Roberta Gawędy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest też wątek z opiniami na forum Gazeta, ale nie będę linkował, bo każdy sobie w Google znajdzie bez problemu.