Wpis z mikrobloga

Wiecie może co to może być? Wczoraj ktoś dzwonił do mnie z Niemieckiego numeru i dzisiaj miałem mu oddzwonić, ale niestety jak się łącze jest komunikat

the number you have dialed is not assigned

i coś po niemiecku, niestety niemieckiego nie rozumiem :/

#telefony #siecikomorkowe
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

the number you have dialed is not assigned

@The_Rainman: "diese nummer ist nicht erreichbar"

dise nummer ist niśt erajśbar? - fonetycznie

Jesli tak to telefon wylaczony/poza zasiegiem sieci.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: czyli taki numer istnieje, ale jest poza zasięgiem sieci? Bo internet pisze, że ten numer nie istnieje. Dzwonił do mnie z niego wczoraj ktoś komu miałem dzisiaj oddzwonić "pilnie" i stąd moje pytanie. Ja mam polski numer i nie wiem czy to coś zmienia. Ofc +49 dodane na początku
  • Odpowiedz
@The_Rainman: Jesli Ci po niemiecku powiedzialo to co napisalem to oznacza "ten numer jest nieosiagalny".

Czy istnieje? Nie mam pojecia. Nie wiem czy jest inny komunikat jak numer nie istnieje. Czyba ze powiedzlilo Ci cos innego.

Bo wydaje mi sie ze jakby byl poza zasiegiem to po angielsku bys dostal "unavaiable" czyli "nicht erreichbar". A ty po angielsku dostales "not assigned"

Z drugiej jednak strony wczoraj Ci sie wyswietlil na
  • Odpowiedz
@The_Rainman: vergieben (albo jak sie to tam pisze - pisac po niemieckiemu to ja nie bardzo :P)

W wolnym tlumaczeniu "ten numer nie jest nadany" Czyli wychodzi ze zly numer.

Wiem ze to bez sensu i raczej nie powinno zadzialac ale jak dzwonisz? Wklepujesz z klawiatury czy tajesz "oddzwon"?

BTW ja unikam + z przodu. Zamiast tego kazdy numer mam zapisany od 00. Jak polski to 0048 jak niemiecki to
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: wczoraj rozmawiałem z kolesiem, który chciał coś kupić z ogłoszenia, które wystawiłem. Powiedziałem, że muszę się zastanowić bo dał niższą cenę i oddzwonię. Dzisiaj chciałem oddzwonić i to mi mówi. Jeszcze mówił, że jak chce to mogę zadzwonić na whatsapp, ale whatsapp też go nie wyszukuje xD
  • Odpowiedz
  • 0
@The_Rainman Po polsku też się da ustawić tak, że z numeru możesz wszędzie zadzwonić, ale każdy dzwoniący na ten numer usłyszy "nie ma takiego numeru".
  • Odpowiedz