Wpis z mikrobloga

Mireczki jakiś czas temu dodali mnie do grupy na kawalerski, żonę na grupę panieńskiego. Nie wiem czy tak się zmieniły czasy czy ich pogrzało.
W przypadku kawalerskiego:
-wyjazd w góry na 3 dni (znaleźli domek za 4.5k)
-prezent - dron za 6k
-wiadomo dochodzi jeszcze jedzenie, picie, przejazdy i atrakcje.
Panieński:
-wyjazd do innego miasta na 2-3 dni
-wynajecie apartamentu
-impreza na mieście
-wynajecie striptizera
-wynajecie "pikniku"
-prezent za 1k
-rejs statkiem
-jedzenie, picie, przejazdy i inne atrakcje

Dla mnie to jest przesada. Wszystko robione na jakimś abstrakcyjnym poziomie.
To dopiero sam przedsmak bo wiadomo jeszcze dochodzi koperta na weselu, kiecki dla różowej, garniak dla mnie, fryzjer i podsumowując wszystko to robi się około 5k za całość.
O ile na wieczory nie idziemy ze względów niezależnych od nas to sama organizacja tego w ten sposób mnie trochę przeraża.
#wesele #slub
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m_k_92: phi, to jakaś biedota się chyba hajta... Znajoma była ostatnio na panieńskim na wynajetym jachcie gdześ na morzu Śródziemnym, a wesele zaplanowane w winnicy w Toskanii ( ͡ ͜ʖ ͡)
I tak, dla mnie też to przesada, wymyślają ludzie cuda na kiju.
  • Odpowiedz
  • 0
@JackDaniels: znajomy mi też opowiadał o takim kawalerskim gdzie pojechali na tydzień gdzieś za granicę. W dupach się przewraca.

Jak wesele w Toskanii to już w ogóle jakis oskariat. Rozumiem że część rodziny może mieć kasę ale teraz jak chcesz więcej osób to już chyba nie bardzo
  • Odpowiedz
A czemu chcesz kupować nowy garnitur? Nie masz? O ile nowa sukienka dla różowej rozumiem, bo będzie ciotka Krysia co kojarzy jak w grze w odgadywanie kiwi na obrazkach i pierwsze co rzuci oj Zosia to ta sama sukienka co 2 lata na weselu Kasi, ale @m_k_92: garnitur jak masz to odpada ci co najmniej 1,5k PLN. A co do kawalerskiego znam gorsze pomysły dosłownie sprzed miesiąca. Na jedną sekcję
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89: garnitur nowy bo stare za małe po prostu :p Przeszedłem się ostatnio po galerii i wszystko właśnie w granicach 1.5k. Szukam obecnie czegoś tańszego bo garnitur ubieram tylko raz na rok średnio więc nie ma sensu wywalać tyle kasy.
  • Odpowiedz
@m_k_92: Te ceny za garnitury to są dziwnie wysokie. Wiadomo trzeba mierzyć. Choć może jak znasz swoje wymiary to coś na vinted trafisz. Tam czasem coś pojawia się z garniturów z metkami, bo ktoś kupił i po roku sprzedaje np.
  • Odpowiedz
@m_k_92: P------o z tymi kawalerskimi. Jakiś czas temu kolega zorganizował kawalerski, gdzie składka była po 1,5k zł. Jak ktoś na grupie napisał, że to chyba przesada na 1 noc wydać takie pieniądze na głowę, to organizator mu napisał, że jak go nie stać to niech nie jedzie i dużo osób nie pojechało. Jeszcze na innym kawalerskim gdzie składka też była w okolicach 1,5k zł i gościo napisał, że może coś
  • Odpowiedz