Wpis z mikrobloga

• 0
@AnalnyGrzmot: możesz nam wszystkim zrobić przysługę i przygotować taki spis - niewykluczone że w międzyczasie parę razy jednak niesiesz brwi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

kobiety adwokatki z imienia i nazwiska pokazują, że faceci serio mają gorzej od kobiet przy rozwodach

@AnalnyGrzmot: znamy to - tak jak ten kolega gej co nie popiera LGBT
  • Odpowiedz
@conamirko

mężczyźni stanowią przytłaczającą większość dłużników alimentacyjnych - 94 proc.

To są nic nie warte dane w tym kontekście bez podania ile mężczyzn/kobiet ma obowiązek alimentacyjny. To tak jakbyś twierdził że Polacy lubią kraść bo odpowiadają za np 95% kradzieży w Polsce
  • Odpowiedz
  • 0
@MamByleJakiNick: gdybys czytał cały wpis przed komentowaniem to byś wyczytał że rozwód z winy kobiet występuje 4x rzadziej, pomijając przegrywowe marzenia w których wszystkie rozwody z winy mężczyzn są efektem wrobienia chłopa (xD) to chyba proporcja powinna wyglądać nieco inaczej niż 96% do 4%
  • Odpowiedz
@conamirko gdybyś miał jakieś pojęcie o rozwodach i alimentach to byś wiedział że orzekanie o winie nie ma znaczenia dla alimentów na dziecko. Nawet jeśli rozwód będzie z winy kobiety i dziecko pozostanie z kobietą to alimenty na dziecko się należą, bo facet jest ojcem, i odwrotnie
  • Odpowiedz
@conamirko ale jakie znaczenie ma opieka całkowita? Przypomnę Ci co pisałem wcześniej:

> mężczyźni stanowią przytłaczającą większość dłużników alimentacyjnych - 94 proc.

To są nic nie warte dane w tym kontekście bez podania ile mężczyzn/kobiet ma obowiązek alimentacyjny. To tak jakbyś twierdził że Polacy lubią kraść bo odpowiadają za np 95% kradzieży w Polsce

Najpierw widzisz(ale oczywiście nie poparte danymi) powiązanie pomiędzy liczbą dłużników alimentacyjnych a tym, kto jest winien
  • Odpowiedz
  • 0
@MamByleJakiNick: w ogóle nie zrozumiałeś co napisałem xD nie chodziło mi o powiązanie winnych rozwodów z dłużnikami tylko obalenie mitu że kobiety wrabiają mężczyzn w rozwody - gdyby tak było to wiedzielibyśmy olbrzymi rozjazd w winach mężczyzn przy wniosku ze strony kobiety vs winach mężczyzn przy wniosku mężczyzn - a tymczasem różnica sięga kilku %

Opieka całkowita nie sprawia że drugi rodzic nie musi płacić alimentów

W sensie że rodzic
  • Odpowiedz
@conamirko

W sensie że rodzic sprawuje opiekę całkowitą nad dziećmi i płaci na nie alimenty? Ciekawe, opowiedz coś więcej

Nie. Napisałem "Opieka całkowita nie sprawia że drugi rodzic nie musi płacić alimentów" czyli że jeśli jeden rodzic ma opiekę całkowitą to drugi ma obowiązek alimentacyjny.
  • Odpowiedz
  • 0
@MamByleJakiNick: to jak będą to zapraszam do dalszej rozmowy - z tych dostępnych można podejrzewać że nie za wielu gości w ogóle wnioskuje o całkowita opiekę - no a jeśli tak jest to niech płacą oraz się wywiązują chociaż z tego ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz