Wpis z mikrobloga

A moim zdaniem te tablice alimentacyjne są w porządku pod warunkiem, że połowę kwoty będzie wpłacać ojciec, a druga matka na konto ich dziecka, gdzie rodzice będą mieć podgląd historii i sprawdzac czy pieniądze są faktycznie wydawane na pociechę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dzieci #alimenty #rodzina #zwiazki
LewCyzud - A moim zdaniem te tablice alimentacyjne są w porządku pod warunkiem, że po...

źródło: IMG_2468

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@open_or_die: @AtlantyQ ta tablica chyba dotyczy faktycznego kosztu utrzymania dziecka, więc z zasady jest dzielona na dwoje rodziców. Tylko niekoniecznie jest to 50/50. Jeśli np. jeden rodzic zajmuje się dzieckiem na co dzień, a drugi odwiedza w co drugi weekend, to sąd dzieli podział kosztów 30/70 (ten mniej zaangażowany płaci więcej).
  • Odpowiedz
  • 236
@LewCyzud czyli jeżeli zarabiam 8k to na 2 dzieci będę płacić 4200?? Przecież to 50% zabiorą. To jest przecież chore, btw jeżeli zarabiam 20 to już koszt utrzymania dziecka jest większy niż gdy zarabiam 5?? Chory kraj i chora władze żeście wybrali.
  • Odpowiedz
@LewCyzud:

A moim zdaniem te tablice alimentacyjne są w porządku pod warunkiem, że połowę kwoty będzie wpłacać ojciec, a druga matka na konto ich dziecka, gdzie rodzice będą mieć podgląd historii i sprawdzac czy pieniądze są faktycznie wydawane na pociechę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Skoro mają płacić po połowie, to rozumiem, że opieka naprzemienna?
Czy chcesz, żeby baba, która sama została z dzieckiem płaciła 50% na
  • Odpowiedz
@LewCyzud: załóżmy że mam 13500 brutto xd

Płacił bym połowę wypłaty jako alimenty ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ciekawe co miałbym zrobić z pozostałym hajsem. Sprzedać mieszkanie - jeśli mam, wyznając je, a mieszkać w jakimś pokoiku?

Xd
  • Odpowiedz
@LewCyzud: A starzy mnie pytają, czemu się nie żenię i czemu nie chce dzieci. top kek xD to dojeb..ali. Teraz to już w ogóle dzietność do o.5 spadnie.
Co za matoły. Chaty i działki za miliony, drugi próg podatkowy zaraz osiągną ludzie z minimalną, jakieś chore alimenty, pomysły bykowego, co jeszcze? Pałą w łeb na zachętę? Gdzie jo żyja.
  • Odpowiedz