Aktywne Wpisy
askey +342
Zostalem okradziony metoda na blika - ktos wlamal sie na konto czlonka rodziny i poprosil o kod. Sytuacja, ktorych bylo setki, wiec nie wzbudzila zadnych podejrzen. Moja glupota, moja strata.
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji

mam_spanko +391
źródło: 1000087794
Pobierz

@H_Moody: tym powodem jest to, że krótkoterminowo taniej ściągnąć pakistańczyków niż automatyzować produkcję, a polski przedsiębiorca myśli maks rok do przodu więc mu pasuje.
@Humen: ...ale instytucjonalnie mordo ( ͡~ ͜ʖ ͡°).
Zastanawia mnie co to właściwie znaczy "zapaść intelektualna" w praktyce? Co mierzą te badania? Doszło do zmniejszenia wiedzy czy zmniejszenia inteligencji ze 100 punktów IQ do np. 85? Bo to zupełnie inne tematy. Wiedza nie ma nic wspólnego z inteligencją czyli osoba z zespołem Downa mająca IQ 60 pozostaje osobą z zespołem Downa z IQ 60 bez względu na zasób wiedzy ogólnej jaki posiądzie. Może sobie te wiedzę szlifować
Co mierzą testy PIAAC? "To nie są testy zaawansowanej wiedzy szkolnej, tylko z życia wzięte zadania. Dorośli, nawet słabo wykształceni, powinni sobie z nimi swobodnie poradzić" . Z tej opinii wynika, że te testy to po prostu pomiar inteligencji, ale bez przyznania tego wprost. Czy w społeczeństwo może dojść do zapaści inteligencji? Nie, bo to nie jest wiedza, to nie ma nic wspólnego z edukacją. A zatem są chyba
Oczywiście że może nawet oznaczać zapaść klasy inteligencko-ziemiańskiej, której niedobitki, gdzieś tam sobie są (stanowila aż 20pp w udziale społeczeństwa).
Od razu przeproszę za wszelkie błędy językowe, które się pojawiły; to tylko słabiutki ragebait podany w drodze na telefonie( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odpisując touche, na tezę dotyczącą ruchliwości społeczeństwa w kontekście migracji, wbrew