Aktywne Wpisy

aa-aa +483
Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach

krucjan +13
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

#kosmos #heheszki #polska #spacex
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-24 o 11.23.02
Pobierz@okoboji: On to nie ty. Uznański jest naukowcem i astronautą, a ty tylko wykopkiem ¯\(ツ)/¯
@stevenhunter: Nie mówię tu o żadnym zachwycie
robili tylko drobne korekty a kurs był dawno temu sam obliczony
w ogóle kapsuła dragon ma 3x Tegra3 od Nviidii która mimo że leciwa to jest najwydajniejszym komputerem więc może w czasie rzeczywistym sam dokować do stacji (PS. stacja ma hardware z 2002 roku xd)
@Rancor: gdybyśmy rozmawiali o zawodowym astronaucie ESA wracającym z półrocznej misji ESA na ISS to miałbyś rację. Ale to była misja prywatną, opłacona przez Polskę na konto prywatnej firmy i mogliśmy tam wysłać kogokolwiek, nawet Marylę Rodowicz. Gdyby nie wynik ostatnich wyborów, to pewnie poleciałby obajtek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To że wysłano akurat "astronautę rezerwowego"
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0 @at404 @smutny_kojot : Nie nie moglibyśmy. Partnerzy uczestniczący w projekcie ISS nie zgodziliby się na wpuszczenie tych osób na pokład stacji, ponieważ to placówka naukowa. Z tego samego powodu wytypowano do tej misji naukowca, ponieważ ani Rodowicz, ani Obajtek nie ogarnęliby wykonywania tych
@Rancor: xd weź ty lepiej sprawdź ilu turystów było na ISS zanim coś napiszesz. Ba nawet nie musisz daleko szukać, sprawdźmy kto leciał na poprzednich misjach Axiomu:
- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Axiom_Mission_1
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Bądź co, bądź są to ludzie w mniejszym lub większym stopniu powiązani z nauką i biznesem. Jakie byłoby uzasadnienie dla wysłania na orbitę piosenkarki?