Aktywne Wpisy

MonazoPL +222
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
yahoomlody +579
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Mogę was prosić o pomoc.
Dostałem pozew. Nie duży bo łącznie 1100 pln od jakiegoś podmiotu handlującego wierzytelnościami.
I tak:
Dług z 2017 roku, play.
W 2020 w elektronicznym postępowaniu upominawczym wydano decyzję o egzekucji wobec spółki (w czasie powstania długu byłem członkiem zarządu)
Egzekucja była bez skuteczna.
Wcześniej też pewnie prowadził ją lokalny komornik z miasta ostrów wlkp w którym spółka ma siedzibę. (Wielkopolskie)
To co mnie dziwi to w pozwie powołano się na komornika w Łęczycy (to jest województwo łódzkie). Jak doczytałem tylko komornik z województwa siedziby spółki może prowadzić wobec niej egzekucję czy tak?
Ta decyzja komornika z Łęczycy jest z dnia 29.05.2024 i jak domniemam jest ona po to aby nie upłynął termin przedawnienia bo wcześniejsza decyzja o umorzeniu była w 2022 roku (przez tego komornika z mojego miasta, mam kod elektroniczny akt ale nie chce mi dać dostępu w e sądzie czy gdzieś tam).
To co wzbudziło moje obawy to fakt, że od p4 jakiś fundusz nabył dług a potem w 2023 roku go sprzedał innemu i nagle pojawia się ponownie egzekucji ale przez komornika z Łęczycy?
Powiedzcie mi czy to nie jest wał? Aby uniknąć przedawnienia?
Jeszcze ładnie napisali, że nawet jeżeli wobec spółki egzekucja była prowadzona błędnie to nie mam prawa teraz jej kwestionować?. No może nie mam prawa jej kwestionować ale mogę nie uznać w całości bo była prowadzona nie przez tego komornika?
Jak mogę to podważyć, są jakieś druki do tego? Ile będę musiał zapłacić?
Dziękuję za wsparcie, pomoc.
źródło: 20250723_223611
Pobierzźródło: Screenshot_20250723_230139_Google
Pobierzźródło: Screenshot_20250723_230219_Google
Pobierz