Wpis z mikrobloga

Szybkie pytanko, a w sumie to dwa. Lubię morskie zapachy, ostatnio zastanawiam się na Lattafa Atlas, całkiem dobre opinie zbiera na fragrze... no ale to fragra, już nie raz mocno pomyliłem się sugerując wpisami na tej stronie.

Jakie jest Wasze zdanie? No i jak parametry, też piszą, że zapach stracił na trwałości i projekcji wraz z nowymi wypustami.

#perfumy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czarny_piotrus: no właśnie, megamare znam tylko z całodniowych parametrów i wiem, że nie jest to zaleta w przypadku tego zapachu. Atlas podobno jest łatwiejszy w odbiorze ale też piszą o trwałości 5-7 godzin. Idealnie byłoby tak jak z moim ulubionym Issey Le Sel, minimum 8 godzin przy umiarkowanej projekcji.
  • Odpowiedz
@jan-kowalski2023: słyszałem, ale jestem świeżo po wakacjach nad polskim morzem i mój stan konta zaczął szorować po dnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z drugiej strony, może faktycznie kupić ubytkowy flakon Salarii, niż Lattafe, stwierdzając za dwa dni, że to nie to i puszczać dalej.
  • Odpowiedz
@michalkichal123: Uwielbiam. Udanie zastąpił mój poprzedni "go to" morski zapach: B Aqva Marine. Przez dekadę mi służyła, ale ostatni flakon miał już tak mierną trwałość, że sprzedałem i zacząłem szukać zastępstwa. I znalazłem, flakon już na półce. 😁
  • Odpowiedz
@jan-kowalski2023: @czasowstrzymywacz @michalkichal123 Ja wziąłem na próbę ta Salarie bo mało testowałem typowo morskich zapachów i muszę powiedzieć że zaskoczyłem się pozytywnie. Wziąłem w ramach ciekawostki 2 ml od @jan-kowalski2023 .Spodziewałem się glonów, ryb i tym podobnych rzeczy a to całkiem przyjemny i bezpieczny zapach moim zdaniem. Pamiętam że miałem próbkę Oud Minérale Toma Forda to mnie przerosła ale Salaria jest wg mnie bezpieczna i warta testów
  • Odpowiedz