Wpis z mikrobloga

#simracing Hejka Mirasy ma ktoś z was kokpit Huzaro Speed 6.0? Jest on kompatybilny z Moza R5? Jak z trwałością tego kokpitu? Czy ma on opcje dorzucenia dodatkowe uchwytu pod ręczny? Bo widze tylko jeden po skrzynie biegów
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Konstrukcja wygląda na sensowną, przy czym montaż podestu pod kierownice wygląda na mało stabilny i bedzie się pewnie bujac we wszystkie strony przy mocniejszej kierownicy, ale do R5 powinno wystarczyć.

A co do samej kompatybilności i kierownicy i ręcznego - jak w kazdym tanim kokpicie - kompatybilne jest ze wszystkim jeśli tylko masz wiertake, a do ręcznego zamówisz sobie wyciety na laserze kawałek blachy jaki tylko chcesz i przykrecisz do tego który
  • Odpowiedz
@Leniek: Dzięki wielkie za info :) Polecasz coś może jeszcze innego do rozpatrzenia? Lubie sobie przeanalizować inne propozycje, natomiast już raczej mentalnie jestem gotowy na kupno tego Speed 6.0 :)
Myślałem, żeby samemu robić coś z drewna. Natomiast troche jednak ten pomysł wybiłem sobie z głowy, primo brak wielu narzędzi które ułatwiłyby proces, druga sprawa koszt. Fotel samochodowy + rama drewniana, malowanie, papier scierny to juz pewnie z 700zł, gdzie
  • Odpowiedz
@bathor_dyktator: Najporządniejsze rigi to profile aluminiowe, a i najbardziej konfigurowalne, bo wystarczy tylko mieć blache w jakim kształcie potrzebujesz i przykręcić śrubami młoteczkowymi do profilu.

Drugi najsolidniejszy typ to własnie giete rury, tylko wszystko tam rozbija się o grubość matariału zk tórego jest zbudowany.

Nie uciekniesz od modyfikacji nigdy, jesli chcesz mieć riga pod siebie, a żadnych konkretnych propozycji Ci nie podsunę bo nie analizowałem co aktualnie jest na rynku
  • Odpowiedz