Znowu jakieś większe spready na przewalutowaniu USD czy EUR przez (bezprowizyjny?) eWallet w #xtb.
Do tej pory jak przewalutowywałem to kurs wymiany był prawie identyczny jak na Walutomacie, a dzisiaj kursowi bliżej do kursu wymiany w Alior Banku niż w Walutomacie.
wczoraj pobrało mi 0.5% za przewalutowanie ze złotówek
@gringo_z_Lukowa: ale robileś to przez eWallet? Czy przewalutowanie bezpośrednio z jednego konta maklerskiego na drugie?
Bo jak bezpośrednio, to pobierane jest 0,5%. Natomiast ja pisze o przewalutowaniu przy pomocy eWalletu, gdzie jeszcze kilka dni temu spread był marginalny
@mrbarry: dzięki za info, mniej więcej tydzień temu wymieniałem i spread był rzeczywiście mały. tylko Walutomat bierze jeszcze do tego swoją prowizję, cnie?
Do tej pory jak przewalutowywałem to kurs wymiany był prawie identyczny jak na Walutomacie, a dzisiaj kursowi bliżej do kursu wymiany w Alior Banku niż w Walutomacie.
#gielda #meczennicyxtb #inwestowanie #oszczedzanie #kryptowaluty
źródło: zazz
Pobierz@gringo_z_Lukowa: ale robileś to przez eWallet? Czy przewalutowanie bezpośrednio z jednego konta maklerskiego na drugie?
Bo jak bezpośrednio, to pobierane jest 0,5%. Natomiast ja pisze o przewalutowaniu przy pomocy eWalletu, gdzie jeszcze kilka dni temu spread był marginalny