Wpis z mikrobloga

#strzelectwo #glock czy są tu jakieś Mirki posiadające Glocka w wersji Bolivia albo Brasil? Rzeczywiście różnia się tylko grawerem (ew. Wyposażeniem jak Bolivia) względem "normalnych" wersji? W necie jak zwykle podział, niektórzy twierdzą, że jest to zwykły Glock, inni zaś szukają na siłę jakichś różnic...
Sam jeszcze nie trzymałem tych wersji w łapach, bo nie ma ich dostępnych w mojej okolicy. Przed wyjazdem do sklepu gdzie mają je na stanie chciałem się upewnić, czy warto...

Jak dla mnie, jeśli ten tysiak różnicy odnosi się tylko do grawerowanego tekstu , to cebulowa natura nie pozwoli wziąć standardowej, droższej wersji ;)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kubrek: mam la favela.
Dla mnie zwykły Glock - napierdzielam aż huczy.
Nie miałem jeszcze problemów z nim a trochę już postrzelał.
Tyle, że po kupieniu musiałem go solidnie rozkonserwować z miedzianego smaru.
  • Odpowiedz
@Kubrek: niczym się nie różnią. Jest dodany tylko grawer, ale janusze doszukują się nie wiadomo jakich różnic, tworzą nawet różne teorie spiskowe :D
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek: tak jak myślałem, spiskowcy i Ci których boli d--a, bo kupili trochę drożej ;)

Dzięki wszystkim za wpis, jadę i biorę :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Kubrek mam 3szt g17 do brasil do celow szkoleniowych plus czwarty "normalny". Nie widze żadnej różnicy między nimi a łapią przebiegi. Choc terax troche zaluje bo kupilbym bolivie plus 1szt 19x do brasil
  • Odpowiedz
  • 1
@Mils: dziękuję. Cieszy mnie Twoja odpowiedź, bo kilka dni temu właśnie wzięliśmy z kolegami po jednej sztuce 17 Bolivia. Pistolet już przestrzelony 200 sztuk ammo. Wszystko elegancko, trzeba się jednak przyzwyczaić do spustu, ale jest naprawdę dobrze jak za te pieniądze. Pomimo tego, że to dopiero mój drugi pistolet i mam małą wiedzę, uważam, że to świetny zakup.

Tak jak pisali poprzednicy trzeba go solidnie doczyścić i nasmarować po wyciągnięciu
  • Odpowiedz
@Kubrek jak przestrzelasz 1000 pestek to się „dotrze”, pamiętaj to glock, masz milion możliwości co do jego modyfikacji, ja zakupiłem brazylijskie 17,19 i w sumie już wymienialem dźwignię zwalniania zamka, magazynka, sprężyny itp, różnica spora a cena śmieszna, jeżeli nadal Cię denerwuje spust to modyfikuj ( ͟ʖ)
  • Odpowiedz