Wpis z mikrobloga

• 4
@ToksycznyArek: Podasz jakiś przykład, kiedy coś stało się użyteczne po 50 latach? Pytam z ciekawości.

Poza tym ja pytałem o zwrot inwestycji, a nie jakieś opowieści z mchu i paproci, co się może stać za XX lat.
  • Odpowiedz
Diody luminescencyjne to przykład osiągnięcia, które stało się użyteczne po 40 latach. Są jeszcze ekrany z diod polimerowych i to one mogą być przykładem 50 letniego "rozwoju" - pierwsze badania materiałów tego typu to lata 70, a komercjalizacja konceptu to okolice 2020.
  • Odpowiedz
  • 1
Często się dzieje tak, że wiedza zdobyta w trakcie eksperymentu staje się użyteczna po kilkudziesięciu latach

Na szybko będzie trudno,

@ToksycznyArek: Czyli "często" to delikatnie mówiąc drobne nadużycie w tej sytuacji.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Tak Cię bolą wydatki państwa? Ciekawi mnie, ile napisałeś postów o 14 000 000 000 zł, które straciliśmy przez Obajtka z powodu błędnie policzonej inwestycji Olefiny III?
  • Odpowiedz
  • 24
@smutny_kojot

Hur, hur, Polska nie inwestuje w nowoczesne technologie i rozwój!

Aaaaaaaale jak to 300 baniek na misję kosmiczną? Przecież można za to wybudować 10 bloków socjalnych dla patoli!!!!

@smutny_kojot nikogo nie zawołasz typie bo zwrotu z takiej inwestycji nawet nie będziesz w stanie zrozumieć
  • Odpowiedz