@Hrjk: no jak na wiceminister to dosyć niski poziom dyskusji/argumentów skoro jedyne co może zrobić to wrzucić jakieś zdjęcie grupy i napisać "boje się ich" xD
@Hrjk: ja moge setki innych obrakow wstawic gdzie tysiace islamistow na ulicy sieje pogrom a ta minister to idiotka tak jak wszystkie w tych ministerstwach z doopy zreszta celowo takich debili obsadzaja
@Hrjk: No dobra ale co to jest za argument w Polsce jest patologia której nie mogą ogarnąć nasze służby to wpuszczajmy wszystkich jak leci i na pewno nic złego się nie stanie i nagle nasze służby sobie poradzą xd
Wystarczy spojrzeć na przykład Szwecji jak chociażby to działa. Można się na cudzych błędach nauczyć.
Poza tym klasycznie jest jeden czarny normalny facet (ktoś w ogóle pisze że nie ma takich?)
@daniel700 ja moge setki gdzie nasi rodzimi patridioci robią bydło. Tylko czemu ma to dowodzić? Że jednak jesteśmy takimi samymi ludźmi, wśród których sa takie same patologie?
@Hrjk: szalony tak ,ja nie bede pozniej sie bal chodzic bo beda stada plemion na ulicach stac ,chcesz kolorowo to bilet i na zachod ,mozna ucywilizowac kilku jak przyjedzie a nie cale narody ,wystarczy zobaczyc jak oni sie zachowuja co ty kur... internetem nie umiesz sie poslugiwac?
@Hrjk: Czyli co, wpuszczamy wszystkich jak leci i na pewno się zintegrują? Dawajmy pieniądze, zakwaterowanie, pomagajmy?
Przykład Szwecji pokazuje fiasko takich rozwiązań. Ja traktuje każdego jako człowieka ale niestety nie dla każdego ekonomicznego imigranta powinno się znaleźć u nas miejsce. Nie tędy droga. Może ty zacznij traktować jak ludzi tych białych patusow co? To dopiero szalony pomysł, nie? Że może są przegranymi przez system, zaniedbanymi, bez perspektyw - zapomnieni, bez
@Hrjk: problem w tym ze mierzysz ich swoja miara. Ty ich bedziesz traktowal jak normalnych ludzi i oni ciebie beda traktowali jak normalnych ludzi. Nie bierzesz pod uwage co dla nich jest norma, w ich kulturze norma to hodzenie z nozami a dla innych obcinanie glow. Normy kazdy ma inne
@Polejmnie teraz prosiłbym panią minister o zmianę kolorów ludzi na obu zdjęciach i opublikowanie raz jeszcze. Pani minister nie rozumie chyba że ludzie nie boją się koloru skóry tylko, tego co niesie ze sobą kultura niektórych ras ludzkich. Kolor skóry w sumie jest przypadkowy, klimat, biologia, ewolucja. Ale,... jest bardzo trafnym wskaźnikiem potencjalnych problemów. To nie rasizm, to zdrowy rozsądek.
Wystarczy spojrzeć na przykład Szwecji jak chociażby to działa. Można się na cudzych błędach nauczyć.
Poza tym klasycznie jest jeden czarny normalny facet (ktoś w ogóle pisze że nie ma takich?)
Przykład Szwecji pokazuje fiasko takich rozwiązań. Ja traktuje każdego jako człowieka ale niestety nie dla każdego ekonomicznego imigranta powinno się znaleźć u nas miejsce. Nie tędy droga. Może ty zacznij traktować jak ludzi tych białych patusow co? To dopiero szalony pomysł, nie? Że może są przegranymi przez system, zaniedbanymi, bez perspektyw - zapomnieni, bez
@Hrjk: terminalne spranie mózgu czerską
@Hrjk: problem w tym ze mierzysz ich swoja miara. Ty ich bedziesz traktowal jak normalnych ludzi i oni ciebie beda traktowali jak normalnych ludzi. Nie bierzesz pod uwage co dla nich jest norma, w ich kulturze norma to hodzenie z nozami a dla innych obcinanie glow. Normy kazdy ma inne