Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hrjk: Wszędzie. Może po prostu uznajmy, że nie jest nam potrzebna subsaharyjska patologia, skoro mamy swoją? Wiesz, co to statystyka?
  • Odpowiedz
@Hrjk: no jak na wiceminister to dosyć niski poziom dyskusji/argumentów skoro jedyne co może zrobić to wrzucić jakieś zdjęcie grupy i napisać "boje się ich" xD
  • Odpowiedz
@Hrjk: ja moge setki innych obrakow wstawic gdzie tysiace islamistow na ulicy sieje pogrom a ta minister to idiotka tak jak wszystkie w tych ministerstwach z doopy zreszta celowo takich debili obsadzaja
  • Odpowiedz
@Hrjk: No dobra ale co to jest za argument w Polsce jest patologia której nie mogą ogarnąć nasze służby to wpuszczajmy wszystkich jak leci i na pewno nic złego się nie stanie i nagle nasze służby sobie poradzą xd

Wystarczy spojrzeć na przykład Szwecji jak chociażby to działa. Można się na cudzych błędach nauczyć.

Poza tym klasycznie jest jeden czarny normalny facet (ktoś w ogóle pisze że nie ma takich?)
  • Odpowiedz
  • 2
@daniel700 ja moge setki gdzie nasi rodzimi patridioci robią bydło. Tylko czemu ma to dowodzić? Że jednak jesteśmy takimi samymi ludźmi, wśród których sa takie same patologie?
  • Odpowiedz
@Hrjk: szalony tak ,ja nie bede pozniej sie bal chodzic bo beda stada plemion na ulicach stac ,chcesz kolorowo to bilet i na zachod ,mozna ucywilizowac kilku jak przyjedzie a nie cale narody ,wystarczy zobaczyc jak oni sie zachowuja co ty kur... internetem nie umiesz sie poslugiwac?
  • Odpowiedz
@Hrjk: Czyli co, wpuszczamy wszystkich jak leci i na pewno się zintegrują? Dawajmy pieniądze, zakwaterowanie, pomagajmy?

Przykład Szwecji pokazuje fiasko takich rozwiązań. Ja traktuje każdego jako człowieka ale niestety nie dla każdego ekonomicznego imigranta powinno się znaleźć u nas miejsce. Nie tędy droga. Może ty zacznij traktować jak ludzi tych białych patusow co? To dopiero szalony pomysł, nie? Że może są przegranymi przez system, zaniedbanymi, bez perspektyw - zapomnieni, bez
  • Odpowiedz
Jednak jakkolwiek patologiczna Polska była przed UE tak przez uczestnictwo w tym projekcie bardzo sie ucywilizowalismy.

@Hrjk: terminalne spranie mózgu czerską
  • Odpowiedz
a moze traktujmy ich tak jak innych ludzi?

@Hrjk: problem w tym ze mierzysz ich swoja miara. Ty ich bedziesz traktowal jak normalnych ludzi i oni ciebie beda traktowali jak normalnych ludzi. Nie bierzesz pod uwage co dla nich jest norma, w ich kulturze norma to hodzenie z nozami a dla innych obcinanie glow. Normy kazdy ma inne
  • Odpowiedz
  • 10
@Polejmnie teraz prosiłbym panią minister o zmianę kolorów ludzi na obu zdjęciach i opublikowanie raz jeszcze. Pani minister nie rozumie chyba że ludzie nie boją się koloru skóry tylko, tego co niesie ze sobą kultura niektórych ras ludzkich. Kolor skóry w sumie jest przypadkowy, klimat, biologia, ewolucja. Ale,... jest bardzo trafnym wskaźnikiem potencjalnych problemów. To nie rasizm, to zdrowy rozsądek.
  • Odpowiedz