Aktywne Wpisy
Ariel1990lbn +742
Pan sędzia dr Maciej Mitera skazał mordercę drogowego Żaka na 20 lat więzienia, argumentując to m.in.:
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
źródło: xcontain-1000-1000-max-sedzia.jpg.pagespeed.ic.E7Eeph_yd7
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dlatego ja absolutnie nie wierzę w to że cokolwiek sensownego powstanie w tym kraju albo że będą reformy, bo zawsze rozbije się o to że góra będzie chciała utrzymać półniewolniczy podział fruktów - dla zarządu wszystko, a dla osób faktycznie pracujących fistaszki.
@villager:
Stricte R&D - niekoniecznie, stawki się zrównują tylko trzeba dobrze trafić.
a teraz rynek pracy jest tak r-----------y, że cywilizowana sytuacja została tylko "państwówce" tzn prawnicy/lekarze/nauczyciele/górnicy.
no, ale PEKABE
@LaurenceFass: Ale rozumiem że to za tydzień?
@PfefferWerfer: ale macie we łbach nasrane xD Ten kraj się zmienił w ciągu ostatnich 20 lat nie do poznania. Na ulicy co któreś auto to nowy SUV. Ludzie dobrze zarabiają, jeżdżą na wakcje i latem i zimą, mieszkają w zajebistych domach, ale wykopki i tak myślą, że ten kraj to syf xD
@Jefrjeitor:
Bodajże na 3 dni był pomocnik, pewnie wziął z tego nie więcej niż 1500 zł. Generalnie praca do zrobienia przez jedną osobę poza składaniem rusztowania.
Więc policzmy... Praca 2-3 osob, przez 9 dni roboczych. Pogoda w naszym kraju powoduje, że przez ~3 miesiące ekipa ma martwych sezon (zima, minusowe temperatury). Na pewno tez nie maja pelnego oblozenia robotą i zdarzaja sie kilkudniowe przerwy (jesli zajmuja sie
@Jefrjeitor:
No nie, przecież Ci napisałem: pracowała jedna osoba i tylko przez bodajże 3 dni druga była do pomocy.
@Jefrjeitor:
Nie zakładam.