Wpis z mikrobloga

Dowód, że w polskim gastro nic się nie zmieni. Nie ze względu na chciwych januszy, a niedorozwiniętych konsumentów. Naklejka za hotdoga, w cenie 40 złotych XD I w komentarzach oczywiście obrońcy właściciela, że dobra lokalizacja (Sopot) to musi być drogo. Ważne, że smaczna kiełbasa, zero scamu mordo.

Imadżin jesteście na wakacjach np w we Włoszech i płacicie 10 euro za hotdoga z budy xD Ehh nigdy sie nie nauczą

#ksiazulo #niejembodrogo #gastronomia #januszebiznesu
BalonowySutener - Dowód, że w polskim gastro nic się nie zmieni. Nie ze względu na ch...

źródło: temp_file6354214444018173980

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@StonkaM no są i może za 12 euro, ale standardem są pewnie te dolne widełki, 8-9 euro to i tak taniej niz w tej budzie w Sopocie. Jednak no gdzie Koloseum, a gdzie Molo XD To udowadnia, że w najbardziej turystycznych, najdroższych miejscach we Włoszech są rozsądniejsze ceny niż w Sopocie. Jest to niesamowicie absurdalne i oburzające

Edit: jeszcze z napojem to 8-9 euro pod Koloseum XD Napoje w polskim gastro
  • Odpowiedz
@BalonowySutener Płaciłem 8,50€ za zestaw hot dog (bułka parówka, prażona cebulka, korniszon) cola w parku rozrywki w Holandii. Cena z kosmosu. Jakbym miła zapłacić za bułkę z parówka 40zl to musiałbym mocno się w łeb walnąć.
  • Odpowiedz
Edit: jeszcze z napojem to 8-9 euro pod Koloseum XD Napoje w polskim gastro są czesto droższe od samego żarcia, więc taki zestawik to tsss co najmniej 5 dyszek

@BalonowySutener: pierwsza lepsza knajpa pod koloseum:
https://labigawinefood.it/en/
cola 5 euro, oliwki 5 euro, makaron 10-16 euro. We włoszech często jest taniej ale już nie tasujcie się tym tak że tam jest tak wszędzie
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: gdzie tu masz scam? Masz ceny podane, albo kupujesz albo nie. Sopot zawsze był drogi, bo czynsze są z kosmosu , chcesz zjeść tanio, to nie idziesz na monciak. Lepszy jest ten gruby z tiktoka wujek Paolo, lokal ma w Pierdziszewie, a ceny za placka jak w centrum Warszawy a czasem i drozej
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: żeby nie było ja nie mam nic do ceny bo skoro oszuści za zapiekanki wołają 30zł obok, za prówki hotdogi 30zł to właściciel jest nawet git
ale problemem są widzowie książula - jakby oni tam zjedli miesiąc temu te hotdogi za 40zł to by nawet o muala nie myśleli, ale książulowi smakowało więc im też bardziej smakowało xDD

ja lubię oglądać książula ale spora część widzów mnie zwyczajnei denerwuje,
  • Odpowiedz