Wpis z mikrobloga

@murison: a jak ma być inaczej jak autostrada jest pod granicą przepustowości i dodatkowo ludzie z----------ą jak matoły zamiast jechać zgodnie limitem.

Dopóki nie będzie nowego śladu to tak to będzie wyglądać. Chyba, że postawią na całej długości odcinkowy pomiar prędkości, ale jak wiemy t się nie wydarzy.
  • Odpowiedz
@cwlmod: jest na fragmencie i tam jest mniej wypadków i jeździ się tam luksusowo z tempomatem. Niestety są też odcinki przed i po OPP i tam nasze asy drogowe nadrabiają, co straciły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@murison: jeszcze tylko 10 lat i się zdecydują czy rozbudowywać starą autostradę czy budować nową. Potem 5 lat na dokumentację i 3 lata budowy i w okolicach 2045 będziemy już śmigać trzypamsową autostradą, która będzie niewystarczająca na ówczesne natężenie ruchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
To chyba jedno z niewielu miejsc gdzie OPP ma sens

@cwlmod: OPP powinno być na wszystkich drogach A i S. Dodatkowo masa fotoradarów pochowanych po krzakach i naprawdę chore kary za duże przekroczenia prędkości. Tylko tak nauczysz p0laka przestrzegania przepisów
  • Odpowiedz
@Ogau dokładnie, w Niemczech tak są pochowane fotoradary i większość sobie grzecznie i przepisowo jeździ. W Polsce to powinni już dawno stawiać fotoradary, ale bez znaków informujących, że stoją.
  • Odpowiedz
@Ogau: Nie, nie powinni. Ludzie myślący tak jak ty powinni mieć zabrane prawo jazdy, bo już wiadome jest ze stanowisz zagrożenie na drodze.

@FranzMaurerrr W niemczech jest też masa odcinków bez limitów prędkości ( )
  • Odpowiedz
bo już wiadome jest ze stanowisz zagrożenie na drodze.

@cwlmod: akurat ty misiaczku i twoje łyse opony którymi się tak chwaliłeś są zagrożeniem na drodze :).
  • Odpowiedz
@Ogau: puknij sie w łeb to moze sie nauczysz. Prędkość nic nie ma do tego większość wypadków to glupota ludzka zajechanie drogi wymuszenia itp a nie prędkość. Choćby kazdy po 200 latał. Tym bardziej ze prędkość 140-160 to nie jest jakaś duża prędkość dla dzisiejszych aut
  • Odpowiedz
Zagrożenie na drodze to stanowią takie misiaczki co myślą ze jak jadą 50 na godzinę to jest cacy a jak przekroczą o 60 to Bóg ich dopadnie i będzie koniec świata 😅
  • Odpowiedz
@ONWRO95: codziennie przez całe wakacje policja publikuje informacje o śmiertelnych wypadkach. Większość z nich spowodowana jest nadmierną prędkością lub "z nieznanych przyczyn zjechał z drogi". Także gadaj sobie dalej swoje chłopskorozumowe bzdety, a ja zostanę przy faktach
  • Odpowiedz
@Ogau: no to fakty kolego sa takie ze najwięcej wypadków jest z nie ustąpienia pierwszeństwa. W Niemczech można jechać ile sie chce bez ograniczeń i wiesz co ci powiem? Ze nie ma tak z tego powodu więcej wypadków. Wiec idz marudzić gdzie indziej a jak sie boisz dodać trochę więcej gazu to lepiej nie wyjeżdżaj na drogi.
  • Odpowiedz
W Niemczech można jechać ile sie chce bez ograniczeń i wiesz co ci powiem?

@ONWRO95: w Niemczech masz prawie 7 razy więcej fotoradarów, niż w Polsce. Właśnie udowodniłeś, że mam rację xD
  • Odpowiedz
@Ogau: co mają fotoradary do tego? No tak jak mówisz udowodniłem ze prędkość to nie jest rzecz która w dzisiejszych czasach trzeba sie bać i że nie jest głównym czynnikiem wypadkow ani największym czynnikiem. Łatwo zdiagnozować przekroczenie prędkości wiec łatwo wpisać ze wypadek jest z tego powodu a nie rozdrabniać sie i szukać. Tak jak mowie jak sie boisz jezdzic to nie wsiadaj do auta. Bo widzę ze jesteś tym
  • Odpowiedz
Byłem w Austrii byłem i w innych krajach i nie miałem problemu z przekraczaniem predkosci jak sie wie gdzie to robić.

@ONWRO95: no to jesteś wyjątkiem, bo w Austrii auta na polskich blachach jakoś nie są skore do wyprzedzania takiego Maciusia, jak ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szerokości patusie, obyś zabił kiedyś tylko siebie
  • Odpowiedz