Wpis z mikrobloga

Janek Urban,kolejny selekcjoner który nie ma pomysłu na to jak poprawić grę reprezentacji.Sympatyczny wujek, będzie starał się grać utartymi schematami,namawawiając do powrotu do kadry zawodników,którzy sami zrezygnowali z gry w biało-czerwonych barwach.

Tyle się mówi że selekcjonerem powinien być Polak,bo przeważa argument że zna polskich piłkarzy i ogląda "najlepszą ligę na świecie."
Co robi Janek,ano stara się by do kadry wrócił Szczęsny,jak i Grosicki.

Szczęsny - 35 lat.
Grosicki - 37 lat.

To tak ma wyglądać przebudowa kadry?.
#mecz #reprezentacja #pilkanozna
rybazryzem85 - Janek Urban,kolejny selekcjoner który nie ma pomysłu na to jak poprawi...

źródło: temp_file8877887415161736963

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rybazryzem85: nie ma to jak wrzucać jakieś zdania i wypowiedzi wyrwane z kontekstu. Co do Grosickiego, to on sam znów zaczął się wychylać, że chciałby wrócić do kadry, Urban powiedział tylko to, co powinien w tej sytuacji powiedzieć rozsądny selekcjoner, czyli że jak się będzie nadawał to drzwi otwarte. Ze Szczęsnym, to już w ogóle. Urban stwierdził, że jak będzie w Barcelonie, to się z nim spotka, bo czemu nie,
  • Odpowiedz
@fabcio93: Dokladnie, przy czym zaznaczył ze to wynikałoby z potrzeby sytuacji a nie z takiego planu, wiec jak beda kontuzje i bd w formie to owszem, ale jak kazdy bd zdrowy i grał to ma małe szanse co jest logiczne.
  • Odpowiedz
  • 0
@fabcio93
Dla mnie sprawa jest prosta.
Jak już raz zrezygnowałeś z gry w kadrze,to drzwi powinny być już zamknięte na zawsze,nawet jak zawodnik zmienił zdanie po jakimś czasie i spełnia jakieś tam wymogi selekcjonera.

Można spotkać się ze Szczęsnym,ale tematu powrotu do kadry być nie powinno.
Selekcjoner powinien to uszanować,a nie działać na zasadzie "a weź daj się namówić,chociaż do końca tych
  • Odpowiedz
@rybazryzem85: ja nie jestem za wyborem dziennikarzy (oni faworyzowali Urbana bo przeciez dobry kolezka) i czuje ze te eliminacje przewalimy, nastepne popsuje do polowy i go kibice zwolnia a potem kolejny kolezka na selekcjonera xD
  • Odpowiedz
@rybazryzem85: Janek to fajny, miły wujo, problem taki że za bardzo nie umie trenować xD

Dobrze nadawałby się jako drugi trener i najbliższy współpracownik jakiegoś fachowca z Zachodu/Południa Europy, zresztą pełnił już taką rolę u boku Benhakkera w kadrze.

Ale jako samodzielny selekcjoner? xD Dla mnie to ten sam poziom co Michniewicz czy Probierz, no ale może akurat się uda xD
  • Odpowiedz