Aktywne Wpisy

nie wyobrażam sobie być w związku z mężczyzną, który ma BMI powyżej 24, jest to zwyczajnie obrzydliwe i świadczy o zaniedbaniu ciała i duszy, jak nie potrafisz utrzymać michy, to kim ty k---a jesteś??
ZodYakk +11
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chciałbym zacząć tak podróżować, bez dużej ilości pieniędzy, bez noclegu, najlepiej na małym motocyklu, ponieważ nie umiem dobrze jeździć, zrobił kiedyś ktoś taką podróż na której przejeździł ponad 1000km?
#podroze #motocykle #rower #autostop
Niemniej jednak, nie jest to budżetowa zabawa.
Próg wejścia jest ogólnie duży, bo motocykl to koszt od 6 do 10k (budżetowy) do tego drugie tyle ubranka i sprzęt, typu namiot, jakaś kucheneczka
@ka-lol: Zaliczyłem kilka dzikusowych noclegów "w Norwedze", w tym jeden centralnie na Nordkappie
źródło: Rysunek1
PobierzTo że tobie się udało znaleźć, oznacza że jest to powszechne i proste?
No nie. Nie
Z takich śmiesznych tripów to byłem na Bałkanach-Grecji i w Portugalii, Civiciem 6 z kolegą co jechał Mercedesrem W123, później E30. Też tripy w miarę tanie bo spanie pół
Zasadniczo to pakujesz sobie namiot i jedziesz, dopóki nie wyjeżdżasz do jakichś bezludzi to reszta opcjonalna (choć mile widziana). Jak czegoś braknie to zwyczajnie rano odwiedzisz sklep/mechanika ¯\(ツ)/¯
Tutaj nie ma żadnej filozofii, jedynie trochę niewygód. W końcu ludzie żyli tak przez tysiące lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wybierz się najpierw pieszo/rowerem/motocyklem do lasu w okolicy, zobacz z czym to się je. Potem wybierz się trochę dalej, zrób dwa noclegi,
@ka-lol: tymbardziej dowodzi, że każdy melepeta oderwany od pługa, sirpa i blokowiska może. Na dzikusa możesz mieć ciekawsze widokowo miejsce - lepiej widzieć szemrzący strumień na tle gór niż szamrzący Niemcy na tle Volkswagenów. Na przestrzeni 10 noclegów możesz oszczędzić 200 euro. Czy jest co robić z taką kasą? Ja dodatkowo cisnąłem odcinki od odcięcia skoro słonko
@motospamer: AAAaaaa bo to ty nie byłeś nigdy w Norwegii ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wszystko jasne ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@wielkifanrapu: ale ogólnie czy jednego dnia? bo np w maju pojechałem na moto do Grecji i wróciłem przez Włochy.
@wielkifanrapu: 16 dni
@dfg1: jak wybierasz turystykę motocyklową nie patrzysz na spalanie :) mój samochód też pali mniej niż motocykl(za to ma więcej mocy), bo w moto nie mam turbo.
@dfg1: motocykle to ogólnie drogie hobby. Paliwo to jeden z najmniejszych kosztów.