Aktywne Wpisy

WiesniakzPowolania +413
Ciekawostka.
W roku 2000 Polska miała 127 km autostrad i 190km "S"- łącznie 317 km dróg szybkiego ruchu
W 2024 było 1884km "A"i 3320,9 "S". Łącznie 5205,5 km
#ciekawostki #polska #motoryzacja
W roku 2000 Polska miała 127 km autostrad i 190km "S"- łącznie 317 km dróg szybkiego ruchu
W 2024 było 1884km "A"i 3320,9 "S". Łącznie 5205,5 km
#ciekawostki #polska #motoryzacja
źródło: Polska_autostrada
Pobierz
mirko_anonim +14
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

U mnie masakra, zasadziłem je później by nie zmarzły, są zdrowe ale mają bardzo mało owoców. Trochę tak jakby dostały za dużo azotu, tyle że w tym roku były bardzo delikatnie nawożone.
Wydaje mi się że głównym winowajcą obecnego stanu rzeczy jest pogoda. Gdy pojawiły się kwiaty na pierwszych gronach, było bardzo zimno.
#pomidory #ogrodnictwo
źródło: FN3fbvR
Pobierz@ShowBiz U mnie nie ma żadnych oznak zarazy, ale coś zaatakowało principe borghse i mają takie strasznie poskręcane czubki. To przenosi jakiś robak od buraków.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzCoś tam już jakieś zielone pomidorki się pojawiają, ale mam wrażenie, że więcej rośnie liści niż owoców. xd
Mam tytanin, uważam, że g... daje. Z obserwacji z 10lat jestem pewny, że podstawą zdrowego wzrostu jest dobre przygotowanie gruntu wczesną wiosną.
@Ledeburyt_ w tej chwili podlewam gnojówką, ale już ostatnie zabiegi+ oprysk magiczną siłą z domieszką nawozu potas/fosfor i nawóz wapniowy, ale z umiarem
U mnie wszystko było przekopane, podlane, przez zimę był poplon. Tylko kurna późno wkopałem je do ziemi, a później i tak długo było zimno. Te kwiatki opadały jak w dzień było 15 stopni.
Z tym wirusem to wydaje mi się że to BCTV, ale mogę się mylić. Uciąłem czubek i reszta rośnie normalnie. Rok temu było to samo w tym samym miejscu, więc
Na szkodniki wczoraj poszedł karate.
Asahi nie mam ale myślę nad zakupem tego lub Soler Red.
W tym roku jest średnio, zimny maj. Opadającymi kwiatami już się nie przejmuje. Mam to cyklicznie głównie w 2 gronie.
Nie ma sie co zastanawiać
Ale zrobiłem oprysk z kristanolu, przed chwilą. Dałem trochę mniejszą dawkę.
Ogólnie przyjrzałem się im dokładnie i po tyłku dostały tylko niektóre odmiany. Thigerla i aurila tak jakby poczekały i dopiero teraz zawiązują owoce na trzech gronach jednocześnie. A kmicic rośnie jak gdyby nic się nie stało. Oberwały odmiany typu bawole serce i dwarf.