Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +375
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +128
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

#diy
#pytaniedoeksperta
Tak na szybko patrząc to na allegro są np. jakieś niemieckie noname 500 szt po 20 groszy za sztukę.
Pamiętam kiedyś... dawno temu finish podstawowy w promie 43gr a teraz patrzę na pepperku 50gr ostatnio więc jak przez kilka lat zdrożały o 7 gr to to będzie strata kasy... no ale bezpieczeństwo tabletkowe musi kosztować ;-)
Są produkty chemii domowej/przemysłowej których data przydatności do zużycia liczy się od otwarcia opakowania ;)
Poza tym tabletka swojej konstrukcji zawiera bezużyteczne elementy, takie jak nabłyszczacz który na etapie tabletki nie pomaga, oraz z
Ale nie stają się wtedy z reguły bardziej szkodliwe, są wtedy po prostu mniej aktywne, jak adrenalina.
I zwyczajnie poniżej pewnej, że tak to ujmę, skuteczności, uznaje się że termin minął i się leku nie używa.
Mam kilkuletni wellbutrin, kilkuletnie tabletki na ból głowy. Od znajomej na okres dostałam nimesil 3 lata po terminie.
Dziesięcioletni alginian sodu(!) dawał radę w labo i działał jak nówka sztuka nieśmigana.
Nie wiem dokładnie jakich substancji używa się w tabletkach, ale może się okazać że to jest to samo co proszek do prania.
W chemii nie mamy nieskończonej ilości surfaktantów. A żeby nie pokazać ci czego używają do płynu do mycia naczyń to piszą po prostu jonowe i niej jonowe środki myjące.
źródło: proszek-do-zmywarek-ludwik-5-funkcyjny-worek-3-kg.1
Pobierz