Aktywne Wpisy
51431e5c08c95238 +102

vieniasn +64
popierasz nocną prohibicję = ok zamordysta
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ja was kur&a nauczę kultury
O tym jak działa uzależnienie uczono mnie już we wczesnych klasach szkoły podstawowej. Odśwież wiedzę i dowiesz się dlaczego to robią.
Lepsi są Ci, co przez godzinę trują dupę, że im ciotka, matka i babka na raka płuc zeszły bo paliły całe życie, a potem odpala drugiego fajka bo "a mam jeszcze 5 minut to se drugiego zapalę".
To są podludzie, nie ma co rozkminiać, śmierdzą, śmiecą wszędzie i jeszcze przed wejściem gdziekolwiek ostatni wydech jest wewnątrz pomieszczenia.
Dlatego cieszę się, że ten syf jest coraz droższy, niech dowalają
Ćwicz dalej; używanie sformułowań typu "idź się doucz", "nawet dzieci to wiedzą", itp., jest przejawem braku kultury
źródło: 1000001605
PobierzNajgorszy był koleś, co miał przeszczep płuc po paleniu i już tego samego dnia po operacji musiał sobie zakopcić. Pożył chyba jeszcze z miesiąc.
Przez takich to aż mi się krew gotuje, bo marnują zdrowy organ, z którego ktoś inny zrobiłby dużo lepszy użytek. Ktoś kto faktycznie ceni i szanuje swoje życie.
Uzależnionych nie powinni w ogóle kwalifikować do przeszczepu,
Ja dostałem fajkę i powiedziałem od razu, że to syf i śmierdzi i więcej nie zapaliłem
@PiersKurczaka: lubię czytać to co piszesz, ale właściwie pouczasz kogoś, robiąc w swoim wpisie dokładnie to samo.
Kompletnie nie ogarniasz czym jest uzależnienie. Wyrzuc emocje, zrozum co to jest a wtedy bedziesz mial naprawde szanse pomóc ojcu podjac słuszną decyzje o rzuceniu.
Samym „rzuc bo zdrowie „ itp. Nic nigdy sie nie zdziała. To jest proces który zaczyna się od diagnozy. Twój ojciec nawet nie wie czemu to robi, w momencie jak zrozumie to juz jest w polowie drogi do wyjscia
@PiersKurczaka: brawo, właśnie tak działa nałóg. I nie chodzi o to co jest po tylko co się dzieje w trakcie palenia.
I odpowiedź na Twoje pytanie
https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/nikotynizm-czym-jest-uzaleznienie-od-nikotyny-i-jak-z-nim-walczyc,6180,n,192
@PiersKurczaka: Tam się nic nie dzieje od dawna. Same odruchy bezwarunkowe.