Aktywne Wpisy

Korowiov +3
O kurła....sobie pomyślałem, że Justyna to w moim wieku jest ( ಠ_ಠ) #rolnikszukazony Listów będzie fchuj i czuję że z tą męską energią to będą j---a jeszcze xD

cheture +11
ciekawe jak dziś wyglądaliście w koszulach, pewnie eleganccy przystojni kawalerowie z was

I teraz pytanie - czy w normalnym, dobrze skonstruowanym mieszkaniu w mieście w taką pogodę jak teraz również macie wilgotność 70-80%? Z tego co wiem to bardzo źle wpływa na przedmioty, zwłaszcza siążki. Jak sobie z tym radzicie? Wiem, że w teorii są osuszacze, ale na przykładzie moich znajomych wiem, że to rzadko spotykane urządzenie, a jak już ludzie mają to malutkie do małego pomieszczenia, a nie wielkie molochy na całość.
Kolejna sprawa - czy to możliwe, że pomimo remontu łazienki wilgoć na innych ścianach osadzi się do tego stopnia, że skutki tego zalania będą widoczne potem? Coś w stylu stałe problemy z wilgotnością/przykrym zapachem. Przecież zaraz jesień, zima, nie wyobrażam sobie, by ciągle było 80%, pomijając problemy z oddychaniem, to strony w ksiązkach już falują i nie mam pomyslu jak je chronić.
#remont #zalanie #sasiedzi #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #kolekcjonerstwo (ten tag ze względu na innych posiadaczy książek, który jakoś muszą dbać o nie w mieszkaniach) #remonty #pytanie #lazienka #lazienka #remontujzwykopem #wilgotnosc #pogoda #wilgoc
Na ew. pleśń oprócz kucia pomoże też ozonowanie (ozon jest trujący, więc najlepiej wynająć kogoś za np. 200 zł)