Wpis z mikrobloga

@kanapeczkaa: Szkoda, że tego Rochas nie ma nigdzie na półkach do przetestowania bo kolejny raz czytam o nich pozytywne opinie.

A co do ADG 2024 to potwierdzam, zapach na każdą okazję i parametrowo całkiem dobrze się sprawuje. Ważne aby to była wersja po zmianach z korkiem magnetycznym, zapach stał się bardziej zbliżony do wersji Profumo.

No i TF Noir Extreme Parfum, męczyłem dekant 2 lata i ni cholerę, nie przekonał
  • Odpowiedz
  • 1
ADG 2024 to potwierdzam, zapach na każdą okazję i parametrowo całkiem dobrze się sprawuje. Ważne aby to była wersja po zmianach z korkiem magnetycznym, zapach stał się bardziej zbliżony do wersji Profumo

@czasowstrzymywacz: dokladnie, jak testowalem w perfumerii wersje 2023, to 2024 wydawał mi sie duzo lepszy. Ale obecnie chyba ciezko nawet kupic 2023, a butle 200 ml 2024 mozna kupic na luzie za 350-400 zl
  • Odpowiedz
@czasowstrzymywacz:

Rochas

A były do zabrania z mojej listy odlewek w dobrych pieniążkach, to nie zaglądnąłeś:) Nie pamiętam od kogo brałem. Jak wąchałem na pożegnanie, to też mi się bardzo podobały:) Chyba nigdy perfumy tak nie pachnął, jak gdy odsprzedajesz dekant:(
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: sprawdź se Malibu - Party in the Bay jak lubisz drineczki

Jak nie wiem czego użyć to zawsze wlatuje bois.

+1, ale -1 bo nie pachnie żadnym ogórem ( ͡° ͜ʖ ͡°) typowe ogóry to np Rabanne Million Gold, Santal 33 albo Kenzo Homme
  • Odpowiedz
  • 0
@Chlodniarz: Kiedyś bym powiedział, że dosyc slabo, ale wydaje mi sie że sie poprawil i jest w porządku - ktos na tagu tez mi to pisał, ale dawno go nie uzywalem. Tak czy siak tester 125 ml kosztuje poniżej stówki wiec grzech nie wziąć jak ktoś nie ma
Ale z tym noszeniem w kieszeni to przesada, duzo mialem perfum ktorych parametry byly bardzo slabe i rochas sie do nich nie
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: niee nie mam, mam tylko klona VIW (którego klonem jest Malibu xD) z takiego greckiego cosia - Shobi. Bardzo dobry swoją drogą. No i dla niektórych może być za damski, Malibu się na mnie tak układało
  • Odpowiedz
@kanapeczkaa: mam nishane hacivat i de marly percival. Mój brat ma prawdopodobnie największą w Polsce kolekcje perfum niszowych. Kilkaset odlewek. Tom fordy wszystkie i creedy wszystkie. Co tydzień przychodzą nowe. Ale tez sprzedaje trochę po znajomych. Jezdzi na jakieś spotkania z tymi perfumowymi świrami
  • Odpowiedz
  • 0
Jakoś zawsze wracam do Cool water Davidoffa. Lubię też czasami CK obsession i na specjalne okazje Mercedes Benz Intense
  • Odpowiedz
A jak z trwałością tego rochasa, bo czytałem, że trzeba go w kieszeni nosić rzekomo.

@Chlodniarz: Poniekąd prawda, ale to raczej przez to, że nie ma powalającej projekcji, bo tak generalnie to utrzymuje się przez kilka godzin. I tak jak OP napisał, nie jest on na ciepłą pogodę ze względu na swoje słodkie nuty, ale tak to można śmiało go nosić w ciągu dnia albo wieczorem podczas zimniejszej pogody.
  • Odpowiedz