Wpis z mikrobloga

@FejsFak ledy do gniazda wkręć. Jak nie będzie chciało wejść wbij młotkiem. Do góry metal wtedy będzie świecić. Mam nadzieję że pomogłem. Poproszę o plusa
  • Odpowiedz
  • 0
uśmiech nad kretynem, który nie ogarnia podstaw fizyki, a co?

@Nieszkodnik: jeszcze jak byś umiał wytłumaczyć kto jest tym kretynem i o jakie prawa fizyki chodzi to bym ci zwrócił honor
  • Odpowiedz
  • 6
czy sobie po prostu żarty robisz, a realnie obróciłeś żarówkę by te wypustki się zamieniły miejscami i wszystko bangla?

@NuklearnySzpadel: a może ty sobie "żarty" robisz bo niby co ci da obracanie wypustek jak tam masz ten sam potencjał bo to jest walec metalowy przewodzący prąd z dwiema wypustkami? Przecież nie ma znaczenia w którym miejscu tego walca przyłożę styk wtyczki...
  • Odpowiedz
  • 0
uśmiech nad kretynem, który nie ogarnia podstaw fizyki, a co?

@Nieszkodnik: widzę, że masz znajomości w moderacji i wyzywanie mnie od kretynów jest ok ale jak ja napiszę o kretyńskiej emotce to już jest atak na wielce szanownego przyjaciela moderacji?
  • Odpowiedz
@FejsFak

@NuklearnySzpadel: a może ty sobie "żarty" robisz bo niby co ci da obracanie wypustek jak tam masz ten sam potencjał bo to jest walec metalowy przewodzący prąd z dwiema wypustkami? Przecież nie ma znaczenia w którym miejscu tego walca przyłożę styk wtyczki...

Masz rację. Kompletnie zignorowałem konstrukcję żarówki i wtyczki. Pomyliło mi się z sytuacją jak wymieniałem W16W. Szkoda, że nie wyszukałem zdjęć przed wypowiedzeniem się.
  • Odpowiedz
  • 2
@NuklearnySzpadel: fajnie, że się przyznałeś do błędu bo czasami mam wrażenie, że żyję w jakiejś symulacji i z każdej strony otaczają mnie debile a to bardzo smutny obraz rzeczywistości
  • Odpowiedz
@FejsFak nie no nie da się jej włożyć inaczej tak by zmieniła się polaryzacja. Jedyna opcja to uciąć kable i zamienić tylko musisz mieć pewność że oprawka nie jest dodatkowo uziemiona np przez jakąś śrubkę mocująca bo stopisz kable.
Czemu w ogóle kupiłeś takie coś? Spełnia to wymogi luminescencyjne?
Nie jestem zwolennikiem takich wynalazków bo można niechcący oślepiać innych
Przed ucięciem kabli sprawdź czy to w ogóle świeci w odwrotnej polaryzacji
  • Odpowiedz
@FejsFak: spróbuj ją podłączyć pod Aku aby zobaczyć czy w ogóle działa. Poza tym takie żarówki to jest jedno wielkie g. Jak na zewnątrz to montuj normalna żarową.
  • Odpowiedz
  • 0
Jak na zewnątrz to montuj normalna żarową.

@r5678: ale te żarowe się przepalają non stop więc chcę LED'a bo jest niby wytrzymalszy
  • Odpowiedz
  • 1
Jedyna opcja to uciąć kable i zamienić tylko musisz mieć pewność że oprawka nie jest dodatkowo uziemiona np przez jakąś śrubkę mocująca bo stopisz kable

@alkoJezus: tak zrobiłem ale najpierw sprawdziłem czy świeci w ogóle (wtyczka w lampie ma s---------ą polaryzację właśnie). Z-----e allegro daje pierdyliard nieistotnych opcji do wyboru ale takich jak polaryzacja LED'ów albo współdziałanie z CAN które są mega istotne niestety brak więc trzeba się przekopywać przez
  • Odpowiedz