Wpis z mikrobloga

Pijcie ze mną kompot. W piątek zakończyłem roczny maraton w IT. Postanowiłem sobie rok temu, że poświęcę prawie cały swój czas na pracę - w najgorętszych okresach nawet 18h 6 dni w tygodniu. Przerwa na spanie, jakieś jedzenie i trochę zabawy z dziećmi. Brałem wszystkie zlecenia jak leci. Teraz miesiąc albo dwa urlopu i wracam do normalnego życia. Udało mi się zrobić na czysto 1.6mln zł, co jest dla mnie potężną dawką hajsu . Nie jestem rozrzutnym typem, chatę i samochody mam, kredytów brak, potrzeb materialnych zero. Chciałem mieć poduszkę finansową, która pozwoli mi w dowolnym momencie życia powiedzieć "pas" i mam teraz psychiczny komfort, że mi się udało :) Co w tym najważniejsze, robiłem w międzyczasie wyniki i udało mi się nie nadszarpnąć zdrowia, chociaż psychicznie wiele razy byłem na skraju. Na pewno nigdy więcej nie chciałbym tego powtórzyć.

Chciałem zrobić #rozdajo 100zł z tej okazji, ale żeby zanonimizować formę, wygrany plusujący dostanie kupon 100zł na allegro. Dzisiaj późnym wieczorem poleci kupon do zwycięzcy. Zdrówko!

#it #wygryw #rozdajo
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@FoczanPingwianu

A zdałeś sobie już sprawę, że zrobiłeś to tylko po to żeby masturbować się psychicznie jakiego to nadludzkiego wysiłku nie zrobiłeś?

No bo równie dobrze mógłbyś zarobić to samo w dwa lata mając przy tym normalne zrównoważone życie.
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: no ale napisz jakieś konkrety, żeby uwiarygodnić swoją historię - dla kogo pracowałeś, jak znajdywałeś zlecenia, czy wszystko dla jednego pracodawcy, czy gierkę na steamie wypuściłeś, czy jak?
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: Niezły bajcik. Doceniam kreatywność i wyobraźnię. Wyczuwam tu niespełniony talent bajkopisarski. Powinieneś pomyśleć o napisaniu ósmej części Harrego Pottera. Wtedy to dopiero zarobisz swoje wymarzone miliony.
  • Odpowiedz
@mamamarcina: pomiędzy skrajnym konsumpcjonizmem i chorobliwym oszczędzaniem i "dbaniem o spokój" jest jeszcze cała masa innych zachowań.

Zbieranie pieniędzy dla samego zbierania i "spokoju" jest tak samo złe jak wydawanie wszystkiego co popadnie.
O jakim spokoju mówimy?

Moja babcia od strony mamy latami zmagała się z bólem pleców i nigdy nie była u fizjoterapeuty czy na masażu, bo
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: ale po co tak, wystarczyło wziąć 3 średnie kontrakty na b2b, większość programistów obecnie to muppety więc jak masz średnie iq zrobisz w godzinę tyle co oni w 8 i masz te swoje 1.5mln w rok na w-------u
  • Odpowiedz