Wpis z mikrobloga

Pijcie ze mną kompot. W piątek zakończyłem roczny maraton w IT. Postanowiłem sobie rok temu, że poświęcę prawie cały swój czas na pracę - w najgorętszych okresach nawet 18h 6 dni w tygodniu. Przerwa na spanie, jakieś jedzenie i trochę zabawy z dziećmi. Brałem wszystkie zlecenia jak leci. Teraz miesiąc albo dwa urlopu i wracam do normalnego życia. Udało mi się zrobić na czysto 1.6mln zł, co jest dla mnie potężną dawką hajsu . Nie jestem rozrzutnym typem, chatę i samochody mam, kredytów brak, potrzeb materialnych zero. Chciałem mieć poduszkę finansową, która pozwoli mi w dowolnym momencie życia powiedzieć "pas" i mam teraz psychiczny komfort, że mi się udało :) Co w tym najważniejsze, robiłem w międzyczasie wyniki i udało mi się nie nadszarpnąć zdrowia, chociaż psychicznie wiele razy byłem na skraju. Na pewno nigdy więcej nie chciałbym tego powtórzyć.

Chciałem zrobić #rozdajo 100zł z tej okazji, ale żeby zanonimizować formę, wygrany plusujący dostanie kupon 100zł na allegro. Dzisiaj późnym wieczorem poleci kupon do zwycięzcy. Zdrówko!

#it #wygryw #rozdajo
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@kokos24 nie robiłem etatu, poszedłem za postami śmiesznych panów z linkedina (co na początku wydawało się głupie) i spróbowałem wyczarować coś z AI. Niektóre pomysły pyknęły i dało się to spieniężyć pod płaszczykiem ogromnej innowacji.
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: jesli to nie bait, to podziel się z nami informacjami:
1. było warto względem czasu z dziećmi, który nie wróci (nie oszukujmy się, przy takich liczbach, bo jednak niezawiele czasu miałeś, chyba, że spałeś 4h dziennie)? Jak relacja z kobietą? $$$ znieczuliły Twoje wycofanie z relacji oraz zajmowania się domem i rodziną?
2. dużo przytyłeś, czy Ty z tych chudych programistów?
3. skąd pomysł, żeby aż tak mocno cisnąć? Nie lepiej było
  • Odpowiedz
trochę zabawy z dziećmi

@FoczanPingwianu: Co? I jeszcze dostajesz porady, żeby w razie rozwodu Twoja żona nie dostała alimentów? Jak dla mnie to mocno się zagubiłeś. IMO połowa kasy dla żony, skoro ona Twoje obowiązki ogarniała przez rok.
  • Odpowiedz
@bartekppp: Jeśli masz pieniądze i tak jako pewnego rodzaju skutek uboczny, i kupujesz sobie auto z salonu to spoko. Ale jeśli to cel sam w sobie i z----------z, żeby mieć więcej, to już łeb sprany konsumpcjonizmem.
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: No ja też w h-j zwiedziłem ale ostatni rok nie n-----------m 16h dziennie XD

Mi się po prostu nie chce tracić życia na takie "chellenge" bo i po co? for money? zarabiam tyle, że mnie stać na wszystko czego potrzebuje. Gdybym jeszcze miał zarobić kilkanaście baniek, żeby do końca życia nic nie robić to może ale tak to pff. Nic by mi te pieniądze w życiu nie zmieniły bo
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że Twoja partnerka jest osobą godną zaufania i nie wykorzysta tego przeciwko Tobie

@Szczypior3k: Dlaczego miałaby nie wykorzystać tego? Wyobraź sobie, że twoja żona przez rok zajmuje się tylko sobą, a ty musisz robić wszystko: zajmować się dziećmi, prać, sprzątać, gotować, robić zakupy itd. No chyba że ona nie pracuje zawodowo. Niemniej i tak głupia decyzja z jej strony, bo w razie rozstania np. za dwa lata, ona
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: Nie mówię o skorzystaniu - tu, jak najbardziej, żona / partnerka ma prawo skorzystać, przecież przez ten czas przejęła większość około domowych obowiązków na siebie. Mam na myśli wykorzystanie tego przeciwko OP-owi (domyślnie: na wypadek rozstania).
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu gratuluję wytrwałości w celu i mam nadzieję że zadbasz teraz o swoje zdrowie całościowo oraz spędzisz więcej czasu z dziećmi.
Żadne pieniądze tego nie zastąpią ale gratuluję że Ci się udało mieć tyle siły w sobie i stworzyć porządną poduszkę finansową. Myślę że warto pójść w złoto bo teraz jest bardzo opłacalne
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu Zapomniałeś chyba, że jesteśmy w tym wykopowym cyklu, w którym biedaki gardzą tymi, którym się udało, bo nie mogą tego przeżyć i w ogóle złodziej jesteś i c--j ci w dupę ( ͡ ͜ʖ ͡) Trzeba poczekać, aż znowu przyjdzie moda na paróweczki korwina i potężny samorozwuj
  • Odpowiedz