Wpis z mikrobloga

Pijcie ze mną kompot. W piątek zakończyłem roczny maraton w IT. Postanowiłem sobie rok temu, że poświęcę prawie cały swój czas na pracę - w najgorętszych okresach nawet 18h 6 dni w tygodniu. Przerwa na spanie, jakieś jedzenie i trochę zabawy z dziećmi. Brałem wszystkie zlecenia jak leci. Teraz miesiąc albo dwa urlopu i wracam do normalnego życia. Udało mi się zrobić na czysto 1.6mln zł, co jest dla mnie potężną dawką hajsu . Nie jestem rozrzutnym typem, chatę i samochody mam, kredytów brak, potrzeb materialnych zero. Chciałem mieć poduszkę finansową, która pozwoli mi w dowolnym momencie życia powiedzieć "pas" i mam teraz psychiczny komfort, że mi się udało :) Co w tym najważniejsze, robiłem w międzyczasie wyniki i udało mi się nie nadszarpnąć zdrowia, chociaż psychicznie wiele razy byłem na skraju. Na pewno nigdy więcej nie chciałbym tego powtórzyć.

Chciałem zrobić #rozdajo 100zł z tej okazji, ale żeby zanonimizować formę, wygrany plusujący dostanie kupon 100zł na allegro. Dzisiaj późnym wieczorem poleci kupon do zwycięzcy. Zdrówko!

#it #wygryw #rozdajo
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 296
@FoczanPingwianu: a wiec robiąc ~4.5k dziennie rzucasz motłochowi 100pln, mimo wszystko jestem w stanie w to uwierzyc bo mam takiego principal soft deva w rodzinie co też nigdy 1 pracy jednocześnie nie robi, nosi szmaty, jeździ gruzem, żre najtańszy szrot z biedry, nie wydaje na nic jesli to nie niezbędne do życia, za granicę nie jeździ wcale, żadnych wakacji, a jak ma wydać coś to trzy razy banknot ogląda. U
  • Odpowiedz
@ubog: Tacy są najlepsi. Później 70-80 lat, niewiadomo ile kasy na koncie. Nic nie widział, zawsze kupował najtańsze, nawet panele w domu i meble najtańsze ale kasa jest.

I patrzy na to konto z wywieszonym jęzorem i tylko to mu przyjemność sprawia no spoko...
  • Odpowiedz
@FoczanPingwianu: Super, gratulacje!
Najważniejsze: zaplanowałeś i dowiozłeś, no i masz finansową poduszkę.
Mam nadzieję, że Twoja partnerka jest osobą godną zaufania i nie wykorzysta tego przeciwko Tobie (w razie zasądzania alimentów sąd popatrzy na wpływy na konto i odpowiednio wyliczy zdolność finansową).
  • Odpowiedz
@mamamarcina:
Fajnie ale ja sobie w życiu wole:

- Coś zobaczyć na świecie,
- Zamiast gruza za 25k kupić normalne auto jak normalny człowiek z salonu,
- Zamiast najtańszych paneli kupić coś lepszego lepiej wyglądającego
  • Odpowiedz
To już wyższy poziom cebulactwa, p-------ć się, że ktoś za mało chce rozdać

@Nighthuntero: wiesz, jednak chwalenie się że się zarobiło 1.6mln zł i z tego powodu da się komuś 100 zł jest śmieszne. Trochę jak "Wygrałem kumulację lotto, więc postawie wszystkim po faworku", co kiedyś wyśmiewa ła pewna reklama.

Jak ktoś chwali się że zdobył dość spory zastrzyk gotówki i z tego powodu chce zrobić prezent, na który większość
  • Odpowiedz