@Chris_Karczynski: Mam Roccata Vulcana 120 i jest bardzo dobra. W moje wymagania wpisała się idealnie po przesiadce z chińskich podróbek CherryMX Red na wysokich klawiszach.
@Chris_Karczynski: Sam używam jeszcze pierwszej wersji tej klawiatury na brązowych przełącznikach kupionej za 3 stówy i sobie chwalę. Jej jedyną wadą z jaką się spotkałem to problemy z fanowskim softem pod linuxa (wygląda na to że projekt Eruption zdechł, bo nic nie było aktualizowane od 2 lat). Tylko warto mieć na uwadze że jedną z częstszych skarg na tą klawiaturę jest brudzenie się wnętrza switchy w wyniku czego przestają kontaktować
@Chris_Karczynski: Kupiłem ostatnio Redragon Eisa Pro i fajna mała klawiaturka z hot swapem i klawiaturą numeryczną. Obudowa co prawda plastikowa, ale dosyć masywna. No i bezprzewodowa
https://mediamarkt.pl/pl/product/_klawiatura-roccat-vulcan-ii-czarny-1491204.html
warte to takiej ceny?
Tylko warto mieć na uwadze że jedną z częstszych skarg na tą klawiaturę jest brudzenie się wnętrza switchy w wyniku czego przestają kontaktować