Wpis z mikrobloga

No cześć, nagle mi wywaliło niebieski ekran śmierci w systemie i już później nie mogłem odpalić systemu, podpiąłem dysk za pomocą kieszenie zew. do innego kompa, w eksploratorze go nie wykrywa, ale usługa zarządzanie dyskami czy zew. programy już go widzą, jednak do danych nie ma dostępu, zrobiłem skan w CrystalDiskInfo i ... chyba jest katastrofa.
Jest jakaś firma w PL, która może z niego odzyskać dane? Cena nie gra roli ... za bardzo.
#pytanie #informatyka #odzyskiwaniedanych
LubieDlugoSpac - No cześć, nagle mi wywaliło niebieski ekran śmierci w systemie i już...

źródło: CrystalDiskInfo_20250719223852

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dywergent: Nic nie gadaj, tydzień temu właśnie miałem taką rozkminę " Kurde, tak długo mam ten dysk i jeszcze żadnego problemu z nim nie miałem, hehe, chyba będzie rekord, no, ale chyba dobrze by było zrobić gdzieś kopie danych, jakby się w przyszłości coś jebnęło " ... mija tydzień i takie coś :/
  • Odpowiedz
@LubieDlugoSpac: Ten model (HFS128G3BTND) nie jest może super popularny, ale miałem ich już kilkanaście na stole — więc znam temat. Z tego co piszesz (i co pokazuje CrystalDiskInfo), wygląda to na klasyczne zużycie NAND-u – ponad 500 TB zapisu to jak na ten dysk kosmos i prawdopodobnie spora degradacja komórek.

Domowymi metodami raczej nic nie wskórasz, typowy serwis komputerowy też się za to nie weźmie. Ten model nie ma wsparcia w popularnych komercyjnych
  • Odpowiedz