Wpis z mikrobloga

Po co w ogóle sprzedaje się takie samochody zamiast jeździć nimi do końca albo mieć jako zapasowe?

@Logoludy: No i potem na każdym osiedlu stoi po 30 takich "zapasowych" gruzów napchanych gdzie się da i ludzie nie mają gdzie parkować.
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: akurat takie sprzęty to jest bezpieczniej oddać na złom - dostaniesz niewiele mniej (+zwrot OC od dnia złomowania) i masz oficjalny papier że auto zniknęło z rynku.

Przynajmniej nikt Cię nie będzie denerwował wiadomosciami w stylu, że silnik miał jeszcze podziałać, zawieszenie miało być git - a nie jest, dawaj pan 500zł albo do sądu. Nie dostaniesz tez mandatu z fotoradaru - specjalnie capsem -> LUDZIE, na UMOWACH WPISUJCIE
  • Odpowiedz
peugeoty to najgorsze gowno.

@redorbiter: Nie zgodzę się z tobą w takim 206. Silniki 1.1, 1.4, 1.6 16v bdb. HDi jedne z najlepszych.

@nervous_breakdown Co ty w 206 robiłeś, że 7 tys. zł wydałeś? Chyba mechanik cię orznął, to tani gruz w serwisie.
Pisałeś, że belki już nie robiłeś.
  • Odpowiedz
@kogut_20: 20 letni Toledo, w rok:
- wymiana przegubów, amorów i sprężyn - 2500
- wymiana rozrządu, bo był już czas - 1700
- wymiana oleju - 600
- wymiana wentyli przy chłodnicy - 2100
- wymiana podnośnika szyby kierowcy
  • Odpowiedz
  • 38
@skolland ładnie Cię w c---a robią tam gdzie serwisujesz samochód xD

Wszystkie kwoty przez pół powinny być. Ja za wymianę oleju z filtrami, kupując jeden z najdroższych olejów do F30 335i gdzie tego oleju wchodzi dużo więcej place 600zl
  • Odpowiedz
@kogut_20: Żarty żartami ale koleżanka kupiła Opla by jeździć tym do pracy. Po miesiącu w------o uszczelkę pod głowicą i silnik do kapitalnego remontu. I poszła w to. Z drugiej strony brawa dla mechanika, który oglądał auto przed zakupem.
  • Odpowiedz
@Logoludy: właśnie dlatego, że wsadzasz w niego pełno kasy, żeby w ogóle jeździło, a musisz jeszcze robić opłaty. Ja wsadzilem w mojego opla 5k w ostatnim czasie, a w lutym go rozbilem i dostałem 1200 na złomie.
  • Odpowiedz