Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Neobychno: Ja jestem już gotowy na PolExit.
Niech wypłacą jeszcze trochę chajsu z KPO bez robienia tych szkodliwych kamieni milowych i wygaszamy ten projekt.
Niedługo i tak byśmy zaczęli płacić więcej niż dostawać.
Unia po traktacie lizbońskim to rak.
  • Odpowiedz
@BaviDamek: I wtedy UE w zamian za wyjście:

- Witamy Ukrainę i niech "Polaczki" się zesrają, przyjmiemy Ukraińców ;)
- Shengen? Nam powoli zaczyna to przeszkadzać
- Chcecie sprzedać jakąś żywność? Jedynie po spełnieniu naszych norm i zapłaceniu za możliwość handlu.
- Chcesz coś kupić albo sprzedać? Podateczki/ Cła. Wypierdziany złomek od pana Niemca? Podateczek +30%
  • Odpowiedz
fajna mentalność pasożyta. Z rodzicami też urwiesz kontakt na starość, jak już kontakt z nimi przestanie być opłacalny?

@paragonik: w polityce liczą się twarde interesy a nie frajerstwo, więc co to w ogóle za porównania są do rodziców?
No ale nie dziwi mnie ten naiwny romantyzm jak patrzę na Twój awatar.
¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@BaviDamek: dobra, a co ze wszystkimi duzymi firmami, ktore maja tutaj backofficy, bo jestesmy w ue? Jak chcialbys zapewnic prace dziesiątkom tysiecy ludzi? Fajnie sie mowi ze ue to tylko dofinansowania, ale to wyjatkowo powierzchowne podejscie
  • Odpowiedz
Jak wiemy dla Polaków swoboda podróżowania po UE to jedna z kluczowych korzyści członkostwa.

@Neobychno: dla Polaków może tak, ale nie dla tych co zostają w Polsce i nie dla Polski.
  • Odpowiedz
@Neobychno od lat euroentuzjaści szukają argumentów żeby kupić ludzi czymś innym niż że Unia daje i dalej jest to top1 powód to pora przyspieszyć rozmyślania bo zaraz pieniedzyie będzie pod byle pretekstem, jak z kpo, i będzie ciężko wygrać z konkurencją która będzie to podkreslac
  • Odpowiedz
@Neobychno za podżeganie do wyjścia z UE to powinien być jakiś paragraf. Nie moze być tak, że banda prawackich prymitywów karmiona ruską propagandą na tiktoku wpływa na podstawowy fundament naszego kraju. Śmieliśmy się z idiotów, antyszczepów i innych konfederatów że są niegroźni. Za dwa lata nas wyprowadzą z UE.
  • Odpowiedz
@Neobychno: prawie 30% naszej wymiany handlowej jest z Niemcami xD Trzeba być debilem, żeby myśleć że wyjście z UE byłoby dla Polski korzystne.
  • Odpowiedz