Wpis z mikrobloga

Prośba o poradę, bo niby coś tam siedzę w temacie, ale może z innej perspektywy inaczej to będzie wyglądało. Z racji tego, że mój pingwinowóz Opel Zafira (kolega z pracy tak go określił, bo takimi autami i C3 jeżdżą głównie zakonnice) nie będzie spełniał norm wjazdu do SCT, EURO 3 diesel potrzebuję jakiegoś innego auta, który śmiało pasuje do 25 latka najlepiej w sedanie i w benzynie. No i tu pojawia się problem, bo mam dylemat i jednocześnie jestem dosyć skąpy i nie zainwestuję w auto więcej niż 30-40k zastanawiam się nad jakimś Mercedesem W204 albo Audi A3 bądź A4 lub też jakaś Insignia.

Kwestia tego, że z Mercedesów i Audi można znaleźć ciekawe egzemplarze w tym budżecie, jednakże rocznik no i te silniki; w Mercedesie 1.8 kompressor jest świetny, gdyby się udało znaleźć od osoby prywatnej z ciekawym przebiegim to bym chętnie to rozważył, tak samo jak w przypadku jakiegoś Audi, ale tu jest problem bo TFSI to podobno są bardzo wadliwe silniki zwłaszcza 1.8 i 2.0, nie potrzebuję diesla, bo co mi z tego jak kupię jakieś A4 B8 2.0 TDI skoro i tak klasa emisji mnie ogranicza.

Dlaczego rozważam sedany i niemieckie auta głównie? Bo mi się po prostu podobają wewnątrz i w kontekście karoserii, do BMW nie jestem przekonany. Więc tutaj pytanie, czy warto faktycznie zastanowić się nad zakupem wspomnianych aut nieco starszych rocznikowo i po prostu o to auto dbać przez jakieś 5 lat dopóki mi się nie znudzi czy jest coś do polecenia w benzynie z ładniejszych sedanów, których tutaj nie wymieniłem? Od razu mówię, że żadne jakieś miejskie hatchbacki 1.0 mimo tego, że nowsze to mnie nie interesują. #samochody #motoryzacja #carboners #mechanikasamochodowa #auta #pytanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AyDeeKay: Weź pod uwagę liftbacki, tak jak insignia, audi a5, octavia. Bardzo praktyczne auta, coś pomiędzy kombi a sedanem
W tym przedziale spokojnie kupisz, insignie FL chathback 1.4t 1.6t. albo 1.8
  • Odpowiedz