Wpis z mikrobloga

W Lidlu jest obecnie na promocji wiertarkowkretarka 20v z baterią za 179zł, co o niej myślicie? Warto? Potrzebuje akurat czegoś do skręcenia mebli, nie wykluczam też jakichś prac z drewnem. Nie mam żadnych innych narzędzi akumulatorowych, więc przy kolejnych szedłbym w te lidlowskie.

https://www.lidl.pl/p/parkside-akumulatorowa-wiertarkowkretarka-20-v/p10026417

#narzedzia #majsterkowanie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ewk932: do domowych pierdół parksaidy sa spoko ale jeżeli chcesz meble to popatrz taką z skrętnym wrzecionem albo wymienną końcówką sa też z park sajda 12V do mebli wystarczy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wolnyityle: @Liryczne_MMA a myślicie że seria x20v team będzie wystarczająca do amatorskich zastosowań? Wiem że też jest linia performance z dłuższą gwarancją i np. wkrętarka ma bezszczotkowy motor, ale nie chcę przepłacać bo rzadko uzywam. Czy w razie czego aku będzie pasować między x20v team i seria performance?
  • Odpowiedz
  • 1
@ewk932

W Lidlu jest obecnie na promocji wiertarkowkretarka 20v z baterią za 179zł, co o niej myślicie? Warto? Potrzebuje akurat czegoś do skręcenia mebli

Do skręcania mebli może mieć za mocne sprzęgło - nawet na jedynce może przekręcać wkręty. Podejrzewam, że ta na 12V może bardziej się nadawać, przy okazji będzie mniejsza i poręczniejsza. Bierz bezszczotkową - jest lepsza kontrola wkręcania (przy komutacji elektronicznej reguluje aż bezpośrednio obroty silnika).
  • Odpowiedz
  • 0
@Zorki4: będę też potrzebować jej do pracy z drewnem, dlatego boję się że 12v będzie za słabe. Ogólnie będę używać jej rzadko więc nie chce też przepłacać. Serio może byc problem z przekręcaniem na 1 biegu?
  • Odpowiedz
  • 0
@ewk932

Serio może byc problem z przekręcaniem na 1 biegu?

Nie pierwszym biegu, tylko sprzęgle ustawionym na 1. Będziesz musiał uważać przy każdym wkręcie, żeby go nie przekręcić (szczególnie przy zawiasach itp, gdzie się używa wkrętów 3,5x16).
  • Odpowiedz
  • 1
@ewk932 tak się dzieje w nowych wkretarkach. One tak szybko hamują, że siłą bezwładności odkręca się zacisk. Po jakimś czasie przestanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zorki4: Dzieki. Wydaje mi sie, ze nie bedzie problemu z 1 ustawieniem sprzęgła o którym pisałeś, bo dosyć szybko zatrzymuje na jedynce
  • Odpowiedz