W Lidlu jest obecnie na promocji wiertarkowkretarka 20v z baterią za 179zł, co o niej myślicie? Warto? Potrzebuje akurat czegoś do skręcenia mebli, nie wykluczam też jakichś prac z drewnem. Nie mam żadnych innych narzędzi akumulatorowych, więc przy kolejnych szedłbym w te lidlowskie.
@ewk932: do domowych pierdół parksaidy sa spoko ale jeżeli chcesz meble to popatrz taką z skrętnym wrzecionem albo wymienną końcówką sa też z park sajda 12V do mebli wystarczy.
@Wolnyityle: @Liryczne_MMA a myślicie że seria x20v team będzie wystarczająca do amatorskich zastosowań? Wiem że też jest linia performance z dłuższą gwarancją i np. wkrętarka ma bezszczotkowy motor, ale nie chcę przepłacać bo rzadko uzywam. Czy w razie czego aku będzie pasować między x20v team i seria performance?
W Lidlu jest obecnie na promocji wiertarkowkretarka 20v z baterią za 179zł, co o niej myślicie? Warto? Potrzebuje akurat czegoś do skręcenia mebli
Do skręcania mebli może mieć za mocne sprzęgło - nawet na jedynce może przekręcać wkręty. Podejrzewam, że ta na 12V może bardziej się nadawać, przy okazji będzie mniejsza i poręczniejsza. Bierz bezszczotkową - jest lepsza kontrola wkręcania (przy komutacji elektronicznej reguluje aż bezpośrednio obroty silnika).
@Zorki4: będę też potrzebować jej do pracy z drewnem, dlatego boję się że 12v będzie za słabe. Ogólnie będę używać jej rzadko więc nie chce też przepłacać. Serio może byc problem z przekręcaniem na 1 biegu?
Serio może byc problem z przekręcaniem na 1 biegu?
Nie pierwszym biegu, tylko sprzęgle ustawionym na 1. Będziesz musiał uważać przy każdym wkręcie, żeby go nie przekręcić (szczególnie przy zawiasach itp, gdzie się używa wkrętów 3,5x16).
@Liryczne_MMA: @Wolnyityle @nomariko @modzelem @Zorki4 kupilem tego parkside'a, czy to normalne, że wiertło mi się tak luzuje w trybie wiercenia? jest takie "kopnięcie" po puszczeniu spustu i po kilku razach wiertło wypada. Reklamować? dokrecam ręką na maksa
https://www.lidl.pl/p/parkside-akumulatorowa-wiertarkowkretarka-20-v/p10026417
#narzedzia #majsterkowanie
Do skręcania mebli może mieć za mocne sprzęgło - nawet na jedynce może przekręcać wkręty. Podejrzewam, że ta na 12V może bardziej się nadawać, przy okazji będzie mniejsza i poręczniejsza. Bierz bezszczotkową - jest lepsza kontrola wkręcania (przy komutacji elektronicznej reguluje aż bezpośrednio obroty silnika).
Nie pierwszym biegu, tylko sprzęgle ustawionym na 1. Będziesz musiał uważać przy każdym wkręcie, żeby go nie przekręcić (szczególnie przy zawiasach itp, gdzie się używa wkrętów 3,5x16).
dokrecam ręką na maksa
źródło: ezgif-577eb789cc33f6
Pobierz