@Lardor: @derivatives nawpierdzielilem tyle modow ze mi zniknely ikonki przyciskow pada xboksowego (ktore tez dodalem modem) i musze cos obnizyc bo dropi ponizej 138 fps ehhh
@Lardor: jest zmodowany dobrze NFS Undercover z modelem jazdy podobnym do Most Wanted i wieloma usprawnieniami Mam go właśnie i pogrywam troche NFS Undercover Reformed 7.7
@SmugglerFan: Zawsze wolałem U i U2 od Most Wanted. Klimat nocny bardziej mi pasował. Tutaj jedynie pościgi mi się podobały. A nowe NFS ssie bo jest obrzydliwy model jazdy, strasznie nieintuicyjny, nieprzyjemny
@SmugglerFan: Zawsze wolałem U i U2 od Most Wanted. Klimat nocny bardziej mi pasował. Tutaj jedynie pościgi mi się podobały.
@CzatownikzCzatowni: carbon mial to polaczyc. jeszcze tuning miec lepszy (i chyba mial?) niz u2 ale sie nie wyrobili niestety i wyszla strasznie krotka gra.
A nowe NFS ssie bo jest obrzydliwy model jazdy, strasznie nieintuicyjny, nieprzyjemny
@SmugglerFan: a w NFS 2016 grałeś? To taki właśnie unowocześniony underground
@Gawith_Apricot: no ten nawet nie byl az taki najgorszy. ale dziwny driftowy model jazdy i popsuta policja. potem probowalem payback i heat i nie dalo sie w to grac, totalnie zepsute.
@SmugglerFan to chyba grafika wektorowa ze nie traci na jakosci nic przy wyzszej rozdzielczości?
@SmugglerFan: Z nowszych to NFS 2015 i Heat faktycznie mają beznadziejny model jazdy, ale w Unbound po tych pierwszych 2h jak stracisz wyjściową furę i dostosujesz sterowanie to jest juz okej, a sama gra wbrew pozorom zajebista. No i np. NFS Hot Pursuit z 2010 też jest wypas, jeśli jeszcze nie grałeś.
@ZlodziejBilonownic: hot pursuit gralem, fajny byl. nfs rivals tez byl calkiem ok. nfs unbound slyszalem ze jest lepszy niz payback i heat wiec zagram kiedys
@f9JXBEArQ2H4TKl żadna wektorowa tylko technika renderingu o nazwie forward rendering, nowsze gry już mają wszystko renderowanie do tekstury dlatego wszystko jest rozmyte.
@JoeBlade: co ty, typie, sobie uroiles xD co ma forward rendering do rozdzielczosci interfejsu, wtf. przeciez bez moda ta gra ma rozmyty interfejs. poczytaj sobie tutaj co mod robi i zobacz porownania i przestan sie osmieszac. https://nfsmods.xyz/mod/1096 i spytaj jakiegos chat bota albo google zeby ci wyjasnil roznice miedzy forward a deferred rendering
@JoeBlade: niby tak, ale nie do końca. Dawniej forward rendering był standardem że względu na to że w deferred rendering zużywasz znacznie więcej VRAMu renderując do osobnych buforów. Tylko forward rendering ma dwie kluczowe wady które ostatecznie doprowadziły do jego porzucenia: rosnący w skali wykładniczej narzut na GPU wraz z każdym nowym dodanym źródłem światła oraz problemy z dodawaniem zaawansowanych efektów w post-procesie. Właśnie dlatego pierwszy STALKER - który był
20-letnia gra a interfejs ma ostrzejszy niz niektore nowe, smiechu warte
źródło: Untitled
Pobierzźródło: Untitled
PobierzMam go właśnie i pogrywam troche
NFS Undercover Reformed 7.7
ale ladnosc
źródło: Untitled
PobierzA nowe NFS ssie bo jest obrzydliwy model jazdy, strasznie nieintuicyjny, nieprzyjemny
@CzatownikzCzatowni: carbon mial to polaczyc. jeszcze tuning miec lepszy (i chyba mial?) niz u2 ale sie nie wyrobili niestety i wyszla strasznie krotka gra.
@CzatownikzCzatowni: ja nie wiem czemu tak ciezko jest im zrobic
@Gawith_Apricot: no ten nawet nie byl az taki najgorszy. ale dziwny driftowy model jazdy i popsuta policja. potem probowalem payback i heat i nie dalo sie w to grac, totalnie zepsute.
@f9JXBEArQ2H4TKl: tak, ten mod to dodaje https://nfsmods.xyz/mod/1096
i spytaj jakiegos chat bota albo google zeby ci wyjasnil roznice miedzy forward a deferred rendering
Tylko forward rendering ma dwie kluczowe wady które ostatecznie doprowadziły do jego porzucenia: rosnący w skali wykładniczej narzut na GPU wraz z każdym nowym dodanym źródłem światła oraz problemy z dodawaniem zaawansowanych efektów w post-procesie. Właśnie dlatego pierwszy STALKER - który był