Aktywne Wpisy

Mój statement co do kanału Rumuński Pies i dalszego prowadzenia aktywności memiarskiej wokół tagu #kiszak
źródło: 79763409-e8da-4f85-a31b-cc4c53663abd
Pobierz
MLeko29 +13
Kto obecny?
#mecz
#mecz
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 79763409-e8da-4f85-a31b-cc4c53663abd
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Od początku podkreślałem, że najem jest możliwy tylko bez zwierząt, ale teraz zastanawiam się czy jednak się nie zgodzić - lokatorzy są bezproblemowi, płacą na czas, mieszkanie praktycznie nie wymaga mojej uwagi. Oboje pracują też zdalnie więc pies miałby opiekę przez znacznie większą część dnia.
Umowa kończy się za 3 miesiące, więc moglibyśmy podpisać nową - już na nowych warunkach.
Zastanawiam się czy poza zwiększeniem kaucji mogę się jakoś lepiej zabezpieczyć na ewentualne szkody?
Macie jakieś doświadczenia w temacie wynajmu mieszkania ludziom z psami?
#wynajem #najem #nieruchomosci #mieszkanie
No i dużo większa kaucja. Dużo. Mnie kiedyś pies najemczyni obgryzł drzwi. Zasadniczo należałoby je wymienić. Najemczyni wzięła psa bez mojej wiedzy, wiec kaucja była standardowa. Uciekła zostawiając mi klucze w skrzynce na listy. Byłem do tyłu kilka tys. zł.
Taki
Największe zagrożenie to jak pies/kot zaszcza/zasra dom i usuwanie tego zapachu.
OC w większości nie pokrywa takich szkód, a usuwanie ich jest dosyć ciężkie, więc nie da się zabezpieczyć w 100%.
@ciastofrancuskie dzięki, OC najemcy to coś o czym nie wiedziałem a czego potrzebowałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Malchos: to loteria, ja się zgodziłem a najemcy się zgodzili na czynsz trochę powyżej ceny rynkowej.
Musisz przekalkulować co jest większym ryzykiem teraz - szukanie nowego najemcy czy pozwolenie aktualnym na psiura