Wpis z mikrobloga

Nieno trochę się zawiodłem tą twierdza krzyżowiec "remaster" Ogolnie nigdy nie grałem w twierdzę więc to była okazja aby poznać. No ale ta gra jest mega prosta. Liczyłem chociaż na większy wybór murów czy wież z drewna, z kamieni, cegieł. A tutaj kilka do wyboru wież i 2 mury xD Po zapoznaniu się z grą na normalnym poziomie wszystkich r----------m. Drzewka produkcji to też mega ubogie - np wydobywa się stal i to wszystko. A gdzie jakieś przetapianie oto?. Ogólnie jestem przekonany że kiedyś ta gra robiła wrażenie. Ale na dziś to niestety bieda straszna. #twierdza #stronghold #ageofempires #strategie #gry #steam Przydałoby się coś takiego współczesnego gdzie zamki faktycznie można dopieszczać i robić mega zamczyska
Megasuper - Nieno trochę się zawiodłem tą twierdza krzyżowiec "remaster" Ogolnie nigd...

źródło: temp_file3431274128309779882

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megasuper: to tylko twierdza a nie stellaris ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dla ludzi którzy grają w gry pokroju lol'a gdzie masz 3 skille na krzyż taki rts dalej będzie wyzwaniem. Nie każdy gra w skomplikowane gry jak oxygen not included czy coś tego pokroju
  • Odpowiedz
@Megasuper: właśnie ta prostota jest fajna, easy to play, a misje w Krzyżowcu dają w dupe jak sam na 4 boty siedzisz na mapie bez trawy z kilkoma drzewami, albo w kotlinie na mikro mapie między dwoma zamkami gdzie oni z murów w króla strzelają xD To są misje typu siedzisz i kombinujesz jak koń pod górę jakąś nietuzinkową strategie
  • Odpowiedz
@Megasuper: właśnie ta niby prostota urzekła wielu graczy. To samo dotyczy budowania budowli - nie ma tak jak w Kozakach czy AoE gdzie trzeba jednak procesu budowy.

Podpinam się po powyższe komentarze, że późniejsze misje dają tyłek. Jak np. w podstawowej wersji gdy trzeba zdobyć zamek ograniczoną ilością wojska
  • Odpowiedz