Wpis z mikrobloga

@MistrzKowalski: wiem że niepopularna opinia ALE w przypadku zatrzymania prawa jazdy na 3msc za prędkość uważam że model niemiecki jest lepszy.

Zaczynasz od minimum miesiąca i sam sobie wybierasz miesiąc bez prawka - nie od jutra.

3msc w Polsce które dostajesz nawet jeśli nie przyjmiesz mandatu (a czekanie na sprawę to więcej niż 3msc) powoduje że ludzie jeżdżą mimo zakazu bo alternatywa jest zwolnienie się z pracy.
Tak wiem, trzeba
  • Odpowiedz
Niestety ludzie są przyzwyczajeni do niskich zarobków

@fafak: no zapomniałem, że na wykopie siedzą sami ci z 15k na rękę

Mediana zarobków w Polsce w 2025 roku, według danych z Głównego Urzędu Statystycznego (GUS), wyniosła 6882,80 zł brutto

Wartość mediany różniła się również ze względu na płeć, wynosząc 7032,61 zł dla mężczyzn i 298,27 zł mniej dla kobiet.
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski:

dobrze płatną robotę na Mazurach (6000 zł)

6 tys na rękę za 8/9 godzin (9 godzin sporadycznie) w miejscu takim jak Mazury spacerkiem od domu 15 min na UoP tak to dobra kasa w tamtych okolicach

ty no mistrzu, no
  • Odpowiedz
5 tysi to nie jest juz kupa kasy, tylko minimalne

@ChadGPT: tylko za te 5k w Lidlu trzeba zdrowo z---------ć te 8 godzin i z---------ć w soboty, a to jest dobra kasa tam, gdzie mieszka i do tego dochodzą jeszcze inne sprawy.

Mediana zarobków w Polsce w 2025 roku, według danych z Głównego Urzędu Statystycznego (GUS), wyniosła 6882,80 zł brutto

Wartość mediany różniła się również ze względu na płeć, wynosząc
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: Jakiś czas temu kupiłem sobie alkomat co by zrozumieć jakie promile wpływają na mnie i jak się czuję w różnych stanach. Ja przy 0.5-0.6 promila już czuję, że to raczej nie da się umiejętnie jechać, a co dopiero powyżej promila wsiadać lol. Chyba nie zdarzyło mi się wydmuchać przed pójściem spać ani razu powyżej 2promili, a biorąc pod uwagę pójscie spac o polnocy i wstaniecie o tej 7-8 rano
  • Odpowiedz