Wpis z mikrobloga

Cześć,
Przychodzę z pytaniem jak można wykończyć wjazd do garażu, w tym miejscu był i w sumie nadal jest kątownik stalowy, który odpada bo był na 3 wkrętach do podłoża ktore jak widać jest średnio twarde (piasek, kamyczki etc).
Czy sensowne jest wylac tam beton i wyprofilować spadek czy powinno sie coś innego zrobić?
#budujzwykopem #garaz
Paciula - Cześć,
Przychodzę z pytaniem jak można wykończyć wjazd do garażu, w tym mie...

źródło: 1000008856

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Paciula: U siebie dałem zamiast betonu zaprawę wyrównującą Mapei, bo wydawało mi się że warstwa betonu będzie za cienka. Działa jakieś 10 lat i nie narzekam, a jeżdżę autem ważącym jakieś 2,5t ze mną na pokładzie :) Różnica jest taka, że nie mam płytek, tylko normalną wylewkę betonową z dodatkiem uszczelniającym
  • Odpowiedz
@Paciula: Wytnij kanał i wsadź odwodnienie liniowe. Tanio, ładnie, jak się kiedyś jeszcze weźmiesz za podpięcie go do kanalizacji to i z pożytkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Paciula: to są zawsze takie goowniane i niewdzięczne miejsca do uzupełnienia. Wywaliłbym to pokruszone dziadostwo i dał ze dwa pręty wzdłużnie jako przezbrojenie plus beton b30, lub zrobić to z kostki, tyle że dociętej z dopasowaniem kąta i też beton pod kostkę.
  • Odpowiedz