Wpis z mikrobloga

• 0
@first Boniek nigdy nie był trenerem. On chciał być trenerem ale się nie nadawał, więc został działaczem. Urban trenerem jest od 27 lat nieprzerwanie.
Ja nie twierdzę, że on będzie dobrym selekcjonerem, wykazuje tylko fakty i różnice.
  • Odpowiedz
  • 0
@first no pracował jako trener po zakończeniu kariery piłkarskiej, jadąc na wielkim nazwisku i było to pasmo porażek. Później Listkiewicz z braku pomysłu zrobił go na chwilę selekcjonerem, z posady zmył się sam po chwili, bo wyglądało to fatalnie.
  • Odpowiedz
@first: @matematykUK Po + dla 2 merytorycznych panów. Boniek nawet absolwentem AWF jest. On bardzo chciał po karierze trenować i kadra mu marzyła się do trenowania tak szybko jak Platiniemu kadra Francja, ale Platini trochę w innym układzie był i ją dostał, nawet byli tacy go chwalili. Choć wiki jedzie po nim, że Platini też słaby trener. Ja oglądałem biograficzny film z jakieś 2 h 10 minut tak około
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Tak jak Piszczkowi chcieli od razu niektórzy kadrę dać do prowadzenia, bo miał fajną karierę. Nie wiem może będzie dobrym trenerem, ale na razie ciężko wyrokować. Mam wrażenie, że ci sami ludzie chcieli żeby w kadrze zagrał Musiałowski z czasów Liverpoolu, bo Klopp go z raz pochwalił żeby nie sprawić przykrości polskiemu dziennikarzowi xD
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Trenerem jesteś jak masz papiery stosowne/uprawnienia. Był trenerem. Teoretyczne uprawnienia dostał i w praktyce też był. Stąd merytorycznie napisało 2 panów, że był, bo był. Chyba z faktami nie warto dyskutować. To moje zdanie @first Wielu dziennikarzy to dla potrzeb swoich wizji promowało np. Podolińskiego na dobrego trenera, jak nie wyszło, to zabrali go do siebie do TVP na komentarz, bo fajny chłop, to trzeba pomóc. Ja w
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: lobby dziennikarskie to guano. Mam wrażenie, że to meczykowe.pl jest szczególnie rakowe w ostatnim czasie. Tak ciut z innej beczki, przypomnialo mi się tera jak próbowali budować narracje wzajemnej nienawiści do siebie Świątek i Sabalenki, aż tu się nagle okazało, ze czasami razem trenują i się czasami nawet śmieją...
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89 a ty myślisz, że ja pisząc ,,Boniek nie był nigdy trenerem" nie wiedziałem o tym, że pracował kiedyś jako trener?
To, że pracował nie znaczy, że był. Nigdy się do tego nie nadawał a kropką w tej tezie była jego żenująca przygoda z kadrą. Boniek był wielkim piłkarzem, solidnym działaczem, trenerem nigdy nie był, chociaż chciał. Urban trenerem jest i piłkarzem też był solidnym. Probierz nie był ani dobrym piłkarzem,
  • Odpowiedz
@first: Jednak w lokalne dziennikarstwo to masz teraz mierność nad miernościami. Mój znajomy miłośnik przyrody walczył o jakieś kwestie czystości rzeki. Miał projekt kajaki tam. Jakieś spotkania mieszkańców 2 pobliskich wsi. Stanął przeciwko niemu wójt co dla niego wszystko społeczne i lokalne za drogie. Oprócz samochodu służbowego co jeździ nim 40 km w jedną stronę, bo on wójt z innej gminy. Tam był zastępcą, tu jest pełnym wójtem. Kolega dostał
  • Odpowiedz