Wpis z mikrobloga

Od ostatniej powodzi dłubałem w domu apkę do monitorowania poziomów wody w rzekach.
Dodałem kilka ciekawych opcji. Np. lokalizacja najbliższej stacji. Jeśli twoja miejscowość będzie zagrożona możesz sprawdzić jaki daleko jesteś od tej stacji.

Rzeki mają statusy -> jak zagrożona to pokaże Ci na czerwono.

Dodałem też przepływ rzeki jak to zrobił #defoliator, ale usprawniłem o odległości które wspomniał w jakimś komentarzu @jancio_wodniczek

apka na razie tylko na Android https://bit.ly/HydroRzeki

Odświeżanie wg harmonogramu imgw.

Mam kilka pomysłów na nowe funkcje ale to zobaczymy czy projekt przetrwa

Macie ją za darmo jak ktoś chce wesprzeć dalszy rozwój projektu to zapraszam do mnie na patronite i na fb aby śledzić dalszy rozwój.

#rzeki #powodz #odra #wroclaw #opole #polska
dexter-morgan - Od ostatniej powodzi dłubałem w domu apkę do monitorowania poziomów w...

źródło: apkahydro1

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jalop: sorotowanie wygląda następująco.

To bardzo bezpieczne podejście - użytkownik zawsze widzi najpierw stacje zagrożone!

Kolejność jest zawsze taka sama:
Safety first - stacje alarmowe zawsze
  • Odpowiedz
  • 1
@jalop hehe spoko rozumiem sortowanie ma małą wartości dlatego nie dodałem jej wg alfabetu ale może zrobię wyjątek jakiś dla ciebie i dam button w ustanowieniach aby pokazywać alfabetycznie
  • Odpowiedz
@dexter-morgan jedna sugestia. Jeśli po 2 kliknięciach w aplikacji dostaję prośbę o ocenę to wyłączę to powiadomienie i nigdy nie wrócę do oceny aplikacji.
Rozumiem po jakimś czasie użytkowania, ale ja ją włączyłem, i 2 razy kliknąłem w losowe miejsce.
  • Odpowiedz