Wpis z mikrobloga

@Horrorystyczny_Demon_Pagona: Ja z 7 lat temu jak zacząłem pracę w jednej firmie to zostawiłem kartę wejściową w toalecie i potem chodził prezes po pokojach i sie pytał czyja to, no i ja s---------a bałem się powiedzieć, że to moja i 2 dni byłem bez karty wejściowej aż na sekretariacie powiedziałem, że to jednak moja była XD
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: Wydaje mi się, że 30% ludzi nie zwróci uwagi na to, że się jąkasz, 50% to zauważy i pomyśli o tym przez 2 minuty / lekko będzie mieć z ciebie bekę i zapomni, a na pozostałych zrobi to jakiekolwiek większe wrażenie. Może łatwo to mówić, ale prawda jest taka, że większość ma na przypadkowych ludzi w------e i nie zaprzątają sobie nimi głowy dłużej niż 2 minuty. Wszystko siedzi w
  • Odpowiedz
@gienon właśnie przez takich jak ty potem taki ktoś jak op czy ja, mamy zaburzenia lękowe, dzięki w c--j

@fanatykwedkarstwa2 tu nie chodzi o to czy ktoś zrozumie to co mówię, choćbym minutę mówił itp. tylko o to że to jest kompromitacja cwela bo jesteś odmieńcem

Mamy wryte w mózgi że jąkała = gorszy. I może i ty czy inny będzie miał w------e (dlatego można mieć przecież kolegów, przyjaciół i
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: ale wiesz, że w tej sytuacji ta babka na recepcji pomyślałaby raczej, pewnie koleś ma jakąś infekcję japy, ząb mu tak n--------a, że nie może mówić. Oczywiście nie rozwiązałoby to twojego problemu w dłuższej perspektywie, bo nie można zawsze wyręczać się aplikacjami i karteczkami, ale czy na prawdę opinia recepcjonistki jest aż tak ważna ? Jak masz coś do zrobienia to po prostu zrób to, skup się na zadaniu
  • Odpowiedz
Dobrze chłopie że się nie boisz oddychać xDDD

@gienon: jeśli mnie pamięć nie myli to Lars von Trier taki znany reżyser europejski zmagał się z taką fobią
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: Serio, tyle już pracy wykonałeś, żeby się dostać do dentysty - umowienie spotkania, dojazd, wejście przez drzwi i rozmowa z babą i przed drzwiami zrezygnowałeś? Nie szkoda ci tego zmarnowanego czasu i stresu? Ja bym się jednak przemógł i wyjąkal tej babie w recepcji, że gdzie to jest...

Przecież ty chad, co na luzie wchodzi do apteki i juleczki się pyta "Czy jest cipacz?"...
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: Pomyśl o tym w ten sposób: ty jesteś klientem, to oni są tam dla ciebie. To ty (bezpośrednio czy za pośrednictwem NFZu) dajesz im pieniądze. Jeśli ktoś źle cię potraktuje (co samo w sobie jest mało prawdopodobne) z powodu pytania o wskazanie dokładnej lokalizacji drzwi to jest burakiem i można zakładać, że inne osoby przy innych okazjach mają z nim podobne problemy. Albo po prostu wybrałeś kiepski gabinet skoro
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona kiedys jak mialem 17 lat (17 lat temu) chcialem zrobic przelew ale nie mialem konta w banku wiec myslalem ze wejde do pierwszego lepszego oddzialu ing powiem ze chce zrobic przelew dam kase i ktos zrobi to za mnie. Jakie bylo moje zdziwienie jak przemila pani wskazala mi reka komputery i powiedziala ze tam moge zrobic. Oczywiscie powiedzialem "dziekuje" i nie ogladajac sie za siebie po prostu dalem noge. Dlaczego
  • Odpowiedz
  • 1
@Horrorystyczny_Demon_Pagona też kiedyś byłem do tego stopnia aspołeczny i wstydliwy a nawet gorzej. Nienawidziłem tego że zawsze wstydziłem się odezwać a jak już się odezwałem to się jąkałem, unikałem kontaktu wzrokowego itp.

Po czasie zacząłem się powoli przełamywać na siłę, ćwiczyć "pewność siebie" i social skilla i wiele WIELE lat później(dokładnie to 12) udało mi się w miarę wyjść na prostą i nie być aspołeczną s---------ą aż do takiego patologicznego stopnia.
  • Odpowiedz
i przed drzwiami zrezygnowałeś?

@Niech_mnie: No na trzeźwo tak mam czasami, że gdy wiem, że na 90% się zająknę przy jakiejś wypowiedzi, a nie umiem wymyśleć pytania z innych słów, przy których wiem, że na 90% się NIE zająknę, to p------e wszystko już i wole sie nie odezwać, niż skompromitować(głównie przed sobą). Na benzo to mam w------e na wszystko i gadam normalnie, bez zastanawiania sie, czy sie zatne czy nie.
  • Odpowiedz
gamoniu ale do baby w rejestracji potrafiłeś podejść?

hahahaha xDDD k---a ale śmiechłem xD że nie bałeś się wyjść poza rejon domu xD

hahaha a taki mocny wczoraj byłeś, a własnego cienia sie boisz hahaahhaahahah

@Gilgamesz69: @gienon: @Trao: Wiecie, co to jest fobia społeczna? Niby nikomu źle nie życzę, ale ciekawe, czy zareagowalibyście tak samo, gdyby spotkało was coś podobnego, niektóre zaburzenia czy choroby psychiczne mogą
  • Odpowiedz