Aktywne Wpisy

Vexolax +22
Niedawno przyszedł mi do głowy pewien plan "emerytalny". Ciekawi mnie czy gdzieś tutaj jest jakaś luka - i jeżeli ktoś ją widzi to proszę o wyjaśnienie. Jestem początkującym w te sprawy.
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
źródło: image
Pobierz
phaxi +11
Pod tym wpisem odliczamy do 1000.
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy

#przegryw #fobiaspoleczna #zaburzenialekowe
źródło: temp_file6120323314603287810
Pobierz@fanatykwedkarstwa2 tu nie chodzi o to czy ktoś zrozumie to co mówię, choćbym minutę mówił itp. tylko o to że to jest kompromitacja cwela bo jesteś odmieńcem
Mamy wryte w mózgi że jąkała = gorszy. I może i ty czy inny będzie miał w------e (dlatego można mieć przecież kolegów, przyjaciół i
Tymczasem OPa starzy xD Albo nawet jedna moja nauczycielka z podstawówki. Nie ekstrapoluj siebie na wszystkich. Problem z tym że ja miewam przypadki że ktoś nie ma w------e. I mówię o dorosłych.
@gienon: jeśli mnie pamięć nie myli to Lars von Trier taki znany reżyser europejski zmagał się z taką fobią
Przecież ty chad, co na luzie wchodzi do apteki i juleczki się pyta "Czy jest cipacz?"...
Po czasie zacząłem się powoli przełamywać na siłę, ćwiczyć "pewność siebie" i social skilla i wiele WIELE lat później(dokładnie to 12) udało mi się w miarę wyjść na prostą i nie być aspołeczną s---------ą aż do takiego patologicznego stopnia.
@Niech_mnie: No tak było, ale to byłem srogo n------y mixem, w dodatku z alkoholem heh
@Niech_mnie: No na trzeźwo tak mam czasami, że gdy wiem, że na 90% się zająknę przy jakiejś wypowiedzi, a nie umiem wymyśleć pytania z innych słów, przy których wiem, że na 90% się NIE zająknę, to p------e wszystko już i wole sie nie odezwać, niż skompromitować(głównie przed sobą). Na benzo to mam w------e na wszystko i gadam normalnie, bez zastanawiania sie, czy sie zatne czy nie.
@Gilgamesz69: @gienon: @Trao: Wiecie, co to jest fobia społeczna? Niby nikomu źle nie życzę, ale ciekawe, czy zareagowalibyście tak samo, gdyby spotkało was coś podobnego, niektóre zaburzenia czy choroby psychiczne mogą