Wpis z mikrobloga

Jedną z rzeczy które mnie mocno denerwują w byciu pracownikiem fizycznym to że muszę słuchać codziennie jakichś wyciągniętych z d--y januszy mądrości o polityce, teoriach spiskowych i świecie. Jeszcze teraz jest moda na interesowanie się polityką nawet wśród ludzi którzy są jakimiś totalnymi szurami co przed Hołownią nie wiedzieli że jest coś takiego jak marszałek sejmu. Po kilku latach takiej pracy to się można zdecydowanie cofnąć w rozwoju ehh
#przegryw #s----------e #feels #kolchoz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 46
@Tortcebulowy: tiktok to już w założeniu idealne narzędzie do dezinformacji. Puszczanie ludziom maksymalnie (chyba?) jednominutowych filmików które mają wyjaśnić wszystko co się obecnie dzieje na świecie. Już w samej formule muszą zajść ogromne uproszczenia żeby się zmieścić w czasie, dlatego IMO tam nie powinno być polityki. To o czym na takim yt czy innych platformach ludzie nagrywają minimum godzinne podcasty albo piszą analizy, artykuły na kilka stron tam się musi
  • Odpowiedz
@423frewq4f23 współczuję. Ja z tego powodu myślę nad skasowaniem wszystkich tik toków insta itp. a co do Twojej pracy mam wrażenie że stopien p---------a od polityce i teoriach wszelakich jest odwrotnie proporcjonalny do inteligencji
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: pracowałem fizycznie przed studiami dobijalo mnie już samo:"nie da się robić, zajebią człowieka". Wtedy nikt o polityce nie gadał, dzisiaj musi być 10x gorzej. Jak Ci się trafi jeszcze Brauniarz to już koniec.
  • Odpowiedz
muszę słuchać codziennie jakichś wyciągniętych z d--y januszy mądrości o polityce, teoriach spiskowych i świecie

@423frewq4f23: na wykopie czytasz to dobrowolnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz