Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +91
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +1
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

Jakie polecacie pompy ciepła typu split? Bo rozbieżności cenowe są absurdalne i nie jestem przekonany czy się bronią jakością. Można kupić sensownego (na papierze) Kaisaia jak i dać 4x tyle za jakiegoś Panasonica o takich samych +/- parametrach.
https://alphainnotec.pl/assets/Uploads/Cennik-alpha-innotec-06-2021.pdf
źródło: alpha
Pobierz@zibizz1: Szczerze? Niespecjalnie w dzisiejszych czasach. Często 2x droższy za funkcjonalność Kia czy Hyundaia i jedynie w środku ładniejszy, co nie usprawiedliwia takiej różnicy.
@Issac: No właśnie mam przeczucie, że na jedno wyjdzie jak z marką premium która jest 5x droższa xD Ponoć te Kaisaie są niezłe:
https://swatt.pl/pl/pompa-ciepla-kaisai-split-arctic-12-kw-kha-kmk-3-fazy-20593
@arc_tic: skąd wiesz? Zmierzyłes chociaż jedną pompę?
Czy założyłeś?
Zwłaszcza że przyzwoity Chińczyk ma prawie te same bebechy.
Nie mówiąc już o kosztach naprawy vs poprostu potencjalną wymiana całej i tyle.
@Issac: No nie mam pojęcia w jaki sposób te modele premium mają się kiedykolwiek zwrócić. One istnieją w takich cenach wyłącznie z powodu dopłat chyba, w każdym innym przypadku by tego nikt nie kupił, bo to się będzie zwracać 20 lat. U mnie nawet w miarę tania instalacja np. za 25k (pompa z montażem) by
co do magazynow to sie nie zgadzam - nie chce byc zlym prorokiem, ale jestem mocno przekonany ze calkiem niedlugo zacznie sie dosyc glosny placz ze magazyn przestal trzymac energie albo sie spalil.
(a producent/sprzedawca sie zwinal albo nie mail wogole ubezpieczenia produktowego)
jesli firmy mocno
@Khaine: jeden czynnik ktory wez po uwage - dostepnosc serwisu i czesci zamiennych. kupujac znana marke masz szanse ze ktos Ci szybko i skutecznie zdiagnozuje i naprawi jakby co.... zwlaszcza w srodku seoznu grzewczego jest to dosyc istotne
confirmation bias to się nazywa po angielsku.